Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як стати справжнім європейцем

10 Червня 2015 • 14:40

Кіл-сть переглядів: 714

 

 

 

У зв’язку з направленням України на курс євроінтеграції, вивчення іноземних мов є пріоритетом внутрішньої політики України та ЄС.

 

У Києві за тематичним «круглим столом» зібралися представники освіти та науки не лише України, але й міжнародних організацій. Взяв участь у цьому заході і начальник управління освіти і науки Житомирської ОДА Вадим Калінін.

 

Головним питанням конференції була Національна програма вивчення та популяризації іноземних мов «GO GLOBAL». Мета програми – удосконалити вивчення та викладання англійської мови. Учасники заходу запропонували забезпечити послідовність навчання та укомплектувати лінгафонні кабінети  сучасною технікою.  

 

Також пролунала порада звернути увагу на підвищення професійної підготовки вчителів  та збільшення годин на вивчення англійської мови.

 

“Реалізація програми «GO GLOBAL» сприятиме покращенню вивчення іноземної мови в системі середньої освіти, у першу чергу шляхом формування високої професійної компетентності вчителя англійської мови. – впевнений   В. Калінін

 

Для  Житомирського регіону питання вивчення іноземних мов однє з найважливіших у системі освіти.  В його загальноосвітніх навчальних закладах понад 136 тис. учнів вивчають другу мову. З них 86 % спецалізуються на англійській. 54 заклади викладають цей предмет поглибленно”. 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

Версія для друку