Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Біг заради гармонії

15 Червня 2015 • 07:42

Кіл-сть переглядів: 590

Українська команда міжнародної естафети «Всесвітній біг заради гармонії» буде рухатися теренами і Житомирської області.

 

05 червня бігуни української команди стартували в Києві. Планується подолати близько 1140 км і тривалість пробігу становитиме 16 днів. Команда буде рухатися і Житомирщиною.

 

17 червня факел прибуде у Житомир. Учасники марафону з 11:35 до 12:00 пробіжать по Бердичівському шосе, вул. Жукова, вул. Великій Бердичівській, та вул. Івана Франка, 22. Під час відпочинку учасникам планується провести екскурсію в Музеї Космонавтики ім. С.Корольова, експозиція “Космос”, яка триватиме з 10:00 до 13:15, після чого учасники знову стартують.

 

Цього року, як і в попередні роки, естафета відбувається за підтримки Кабінету Міністрів України, Міністерства молоді та спорту і мережі центрів фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх». Організацією обласного рівня покладається на місцеві осередки громадської організації «Марафонська команда «Всесвітній біг заради гармонії» та  структурні підрозділи з питань молоді та спорту обласних державних адміністрацій.

 

Учасником естафети може стати кожен – вік і фізична підготовка не мають значення! Патріотичною метою естафети є прагнення сприяти дружбі і взаєморозумінню між народами. Будь-хто може пронести факел кілька кілометрів або кілька кроків маршрутом естафети чи просто потримати його з думкою про мир і гармонію у світі.

 

Всесвітній біг заради гармонії – це міжнародна естафета, яка проводиться з метою поширення ідеалів толерантності, дружби і гармонійного співіснування народів у світі Символом гармонії і єднання є палаючий факел, який бігуни передають один одному із рук в руки. Захід  проводиться у понад 100 країнах світу протягом останніх 28 років.

 

Версія для друку