Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Олександр Квіташвілі поставив обласний діагностичний центр за приклад для інших

18 Червня 2015 • 15:01

Кіл-сть переглядів: 1 075

18 червня під час робочої поїздки в Житомирі Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі відвідав комунальну установу «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради.

 

Головний лікар центру Валентина Дімова розповіла про принцип діяльності установи та поточний стан справ. За один день центр в середньому відвідує 450 хворих, проводиться 1550 діагностичних обстежень. Головною метою діяльності є надання висококваліфікованої консультативно-діагностичної допомоги населенню області на основі використання сучасної медичної техніки і обладнання із застосуванням найновіших комп’ютерних технологій.

 

Фінансується з бюджету тільки заробітна плата і плата за енергоносії. Всім іншим центр забезпечує себе сам за рахунок благодійних внесків та надання платних послуг особам без направлення.

 

Вся система діагностичного центру, починаючи від реєстратури та закінчуючи фінансово-економічною діяльністю, є автоматизованою. Всі дані про пацієнтів знаходяться в електронній базі даних, де їх може бачити кожен лікар.

 

Олександр Квіташвілі оглянув обладнання та умови праці лікарів. «Те, що я сьогодні побачив – це та модель, на яку треба переходити – зазначив Міністр охорони здоров’я. – Незважаючи на той факт, що це державна організація, вона сама заробляє на себе кошти, якими може розпоряджатися, робити за них ремонт та закуповувати сучасне медичне обладнання. Це приклад того, як потрібно працювати. Я дуже хочу, щоб інші медичні заклади України брали приклад з Житомира і розуміли, що сучасна європейська система охорони здоров’я – це не далеке майбутнє, а реальне сьогодення».

 

Після відвідування діагностичного центру Міністр познайомився з принципами та системою роботи благодійної організації «Лікарняна каса Житомирської області». В умовах недостатнього фінансування галузі лікарняні каси є найбільш оптимальною формою участі населення у розвитку охорони здоров’я.

 

За словами Олександра Квіташвілі, саме за допомогою таких благодійних організацій Україна впевненим кроком іде до створення загального медичного страхування населення.

 

Для Міністра Житомир став прикладом розвитку медичної галузі. Він закликав представників охорони здоров’я ділитися своїм досвідом створення сучасної системи охорони здоров’я з іншими медичними закладами України.

 

1

 

 

2

 

3

 

4

 

5

 

 

 

 

 

Версія для друку