Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Бюджет Житомирщини – четвертий в Україні

18 Червня 2015 • 15:12

Кіл-сть переглядів: 668

За перші п’ять місяців 2015 року область отримала 999 млн.грн. прямих надходжень. (В цю цифру не увійшли перерахування з державної казни.)  Це майже на 34% більше ніж планували, і на 14,3% більше ніж за той же період минулого року.

 

Приріст став можливими завдяки новим податковим платежам (акцизного податку з роздрібних продаж, податку на майно, плати за надання адміністративних послуг) та змінам у порядку зарахування окремих видів доходів.

 

Тому Житомирська область стала четвертою серед регіонів країни за темпами росту фактичних надходжень від податку на доходи фізичних осіб. Перед нами лише Волинь, Львівщина та Київ. І п’ятою – за темпами зростання надходжень плати за землю. (Після Закарпатської, Чернігівської, Львівської та Рівненської областей).

 

Ще 2138,9 млн грн. наша область отримала від держави, як дотації та субвенції. 

 

З усієї цієї суми  вже витратили  2651,8 млн.грн. (торік за цей же період було майже на  11% менше).

 

910,5 млн.грн. пішло на заклади освіти та 16,7 млн.грн. – на оздоровлення дітей; 534,8 млн. – на установи охорони здоров’я. Це на 50 млн. грн. ніж минулого року.   На ці кошти проводили гемодіаліз, лікували  діабетиків та окнохворих.  30 млн.грн. буде виділили на магнітно-резонансний томографа.

 

На утримання будинків-інтернатів для дітей-інвалідів, людей похилого віку, а також на надання передбачених законодавством пільг та субсидій пішло 884 млн.грн.

 

«В цілому можна сказати, що перебіг бюджетного процесу в області є керованим і в межах наявних коштів спрямовується на вирішення найнеобхідніших завдань життєзабезпечення населення», – сказав голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський.

Версія для друку