Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Посилення охорони навколишнього середовища

19 Червня 2015 • 09:18

Кіл-сть переглядів: 775

Охорона об’єктів рослинного та тваринного світу є важливою складовою збереження природних ресурсів країни. Більша частина мисливських угідь перебуває в користуванні приватних мисливських та мисливсько-рибальських господарств. Охорону зазначених територій здійснюють працівники єгерської служби, що створюється відповідно ст. 29 Закону України «Про мисливське господарство». 

 

Працівники єгерської служби практично щоденно перебувають в мисливських угіддях та крім порушень правил полювання стикаються з такими порушеннями як засмічення лісів та лісопосадок, «дикий» відпочинок туристів, випалювання сухої трави, розведення багать з порушенням протипожежних правил тощо.  Здійснюючи охорону мисливських угідь та виявляючи факти браконьєрства, єгері позбавлені будь-яких можливостей затримати правопорушника, зафіксувати та припинити порушення.

 

Тому Верховна Рада України 17 червня 2015 року ухвалила Закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення боротьби з браконьєрством та захисту навколишнього середовища».

 

Законодавчим актом посадовим особам та єгерям мисливських угідь надається право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

 

Прийняття цього закону збільшить ефективність боротьби з браконьєрством, забрудненням навколишнього середовища побутовим та промисловим сміттям, знищенням природного середовища під час спалювання сухої трави, зменшенням кількості лісових пожеж від випадкових туристичних багать, приведе у відповідність посадові обов’язки єгерської служби та підвищить рівень невідворотності покарання за скоєні адміністративні правопорушення.

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку