Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Як Житомирщина боротиметься з незаконним видобутком бурштину

21 Червня 2015 • 08:42

Кіл-сть переглядів: 939

«В області буде створено міжвідомчі робочі групи з протидії незаконного видобування бурштину на територіях північних районів Житомирщини», – повідомив голова облдержадміністрації Сергій Машковський.

 

Врегулювання цього питання на законодавчому рівні дасть конкретні важелі впливу, але вже зараз правоохоронні органи мають вжити заходи в рамках чинного законодавства щодо зупинення незаконних робіт.

 

Сергій Машковський не задоволений роботою голови Олевської РДА та правоохоронців району щодо протидії видобутку каменю. Адже за словами голів райдержадміністрацій сусідніх районів, на тих територіях також були виявлені спроби видобутку бурштину, але місцеві правоохоронці впоралися з цим. Керівник області дав доручення перевірити причетність кожного працівника обласного та районного управлінь даних органів до прикривання незаконного видобутку коштовного каміння.

 

Разом з тим голова ОДА зазначив, що звернеться до Кабінету Міністрів, Генеральної прокуратури, Ради національної безпеки та оборони, Служби безпеки України з клопотанням про вжиття заходів щодо зупинення незаконного видобутку бурштину в Житомирській області.  Також буде опрацьовано питання визнання окремих територій Олевського району зоною екологічного ризику.

 

Сергій Машковський доручив голові СБУ Володимипу Пахнюку, керівнику УМВС Валерію Рудику , обласному прокурору Любомиру Війтовичу та начальнику УДСБЕЗ Сергію Вязмікіну вжити заходів шодо припинення існування пунктів збору бурштину.

 

«Не знімається відповідальність і з керівництва лісогосподарських підприємств північних районів. Саме ви повинні своєчасно інформувати правоохоронні органи про факти несанкціонованих вирубок лісу», – наголосив голова ОДА.

 

 

Нагадуємо, що голова Житомирської обласної державної адміністрації, Сергій Машковський 19 червня провів планово виїзну нараду в Олевському районі. За два дні про поїздку було попередньо повідомлено на сайті ОДА. Схоже саме тому на копальнях майже не було людей, була відведена важка техніка та приїхали представники автомайдану.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

 

Версія для друку