Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Офіцерський бал в самому серці міста

27 Червня 2015 • 12:46

Кіл-сть переглядів: 1 498

Сьогодні під відкритим небом відбувся Третій Офіцерський Бал у Житомирі  під гаслом «Захисникам Вітчизни – слава!».

 

Це стало грандіозною подією не тільки для жителів міста та гостей Житомира, а й для всієї України.

 

Разом із цивільними фахівцями випускались і офіцери Республіки Казахстан, які п’ять років проходили навчання у нашому військовому інституті та отримали своє перше офіцерське звання.

 

Заступник голови облдержадміністрації  Ярослав Лагута прийняв участь в урочистому врученні дипломів, а також привітав випускників вищого навчального закладу: «Мені дуже приємно, що в обласному центрі третій рік поспіль відбувається ця подія – бал під відкритим небом в самому серці нашого славетного міста. Я хочу привітати вас з отриманням дипломів і нагадати, що сьогодні – свято, а вже завтра – всі ви маєте відчути велику відповідальність за майбутнє нашого народу, нашого суспільства і нашої держави».

 

По закінченні урочистого вручення дипломів, мітингу, які відбулись з дотриманням усіх військових ритуалів, розпочалося надзвичайно видовищне дійство – випускний бал.

 

Особливістю цієї традиції є те, що бал проходить під відкритим небом, на центральній площі міста за участю великої кількості учасників та глядачів.

 

Слід відзначити, що ця традиція, яка вже впроваджується в інших регіонах України, була вперше започаткована у місті Житомирі, Житомирським військовим інститутом за участю всіх навчальних закладів міста і її відновлено з ініціативи генерал-майора Юрія Даника – начальника Житомирського військового інституту ім.С.П.Корольова.

 

Випускний бал, у якому взяли участь понад 200 пар, продемонстрував позитивний настрій його учасників, високу духовність та патріотизм, готовність захищати свою Батьківщину, а також став символом того, що єднання молоді нашої незалежної держави – це запорука перемоги.

 

Разом із партнерками хлопці танцювали вальс, мазурку, полонез та інші вишукані танці. Цьогорічний бал випускники присвятили своїм побратимам, які зараз на Сході захищають Незалежність України.

 

А також учасників урочистостей привітали: т.в.о  начальника військового інституту полковник  Андрій Хабчук, воєнний аташе Республіки Казахстан в Україні полковник Алібек Кульбаєв, заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський та батьки випускників.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку