Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Мобілізація, демобілізація та соціальний захист

01 Липня 2015 • 12:32

Кіл-сть переглядів: 828

Сьогодні, 1 липня, голова ОДА Сергій Машковський перебуває із робочою поїздкою у Черняхівському районі. Під час робочої наради керівник області підняв питання соціального захисту учасників АТО.

 

За всі хвилі часткової мобілізації Черняхівським районним військовим комісаріатом було призвано та подано до лав Збройних Сил України та інших військових формувань 3404 військовозобов’язаних та 5 одиниць техніки.

 

У Черняхівському районі проживає 5 родин загиблих військовослужбовців (Рудого В.В., Власюка Р.В., Рибака М.В., Павлюка О.М., Євпака Ю.В.).Всі вони отримали одноразову грошову допомогу з обласного бюджету у сумі 30 тис.грн.

 

3 демобілізованихпройшли реабілітацію в санаторіх «Дениші» та «Салют» м. Одеса. 12 перебувають на черзі  для забезпечення санаторно-курортною путівкою. Рішеннями органів місцевого самоврядування надано дозвіл на розроблення  проекту землеустрою щодо виділення 41 земельної ділянки.

 

За рахунок коштів районного бюджету родинам загиблого військовослужбовця виплачено грошову допомогу на загальну суму 12,5 тис.грн. та пораненим військовослужбовцям на загальну суму 17,3 тис. грн.

 

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив на тому, що в області діє програма реабілітації для бійців АТО.

 

«Кожен боєць, що захищав наш спокій, воюючи з ворогом, має право на державний захист.  Ми виділили для цього кошти – більше 6 млн. гривень.  Дуже важливо, щоб люди повернулися у реальне життя, знали, що вони можуть отримати не тільки повноцінне відновлення, а й кваліфіковану психологічну допомогу», – сказав керівник області.

 


 


 

 

 

 

Версія для друку