Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Зависокі ціни в Новоград-Волинському

03 Липня 2015 • 12:34

Кіл-сть переглядів: 743

В області триває процес конструктивних співбесід голови облдержадміністрації Сергія Машковського з керівниками міст та районів. Вчора про стан справ прозвітував голова міста Новоград-Волинський.

 

За оцінкою діяльності районних державних адміністрацій та міськвиконкомів за січень-березень 2015 року місто за усіма напрямами піднялося на 9 місце (в минулому році – 23 місце).

 

Проте, обсяг інвестицій суттєво зменшився. Станом на 01.04.2015 обсяг залучених іноземних інвестицій підприємствами міста становить 3,1 млн. дол. США, що на 11,1 % менше, ніж було минулого року (15 рейтингове місце, у І кварталі 2014 року – 3 місце).

 

Значно завищені середні роздрібні ціни на продовольчі товари у місті. Зокрема, ціни на молочні продукти (сметану, масло) вищі на 35 %, на ковбасні вироби (ковбаса варена І сорту) – майже на 20%.

 

Робота центру адміністративних послуг є незадовільною. Зокрема площа приміщення центру менше від встановленого нормативу на 14%. Не забезпечено підключення державного адміністратора до реєстру документів дозвільного характеру, що унеможливлює надання послуг реєстраційної служби у сфері реєстрації юридичних та фізичних осіб-підприємців.

Лише 100 тисяч гривень виділено з міського бюджету на оздоровлення дітей.

 

«В місті 6135 дітей шкільного віку. Ця сума є не просто недостатньою, а мізерною!, – наголосив Сергій Машковський, додавши, що оздоровлення дітей пільгових категорій має бути на особливому контролі. – Ви зобов’язані забезпечити путівками дітей бійців АТО, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування. Я проконтролюю це особисто!».

 

Докладніше ознайомитися зі станом справ в м. Новоград-Волинському та шляхів вирішення ситуації можна буде на прес-конференції, яку голова ОДА Сергій Машковський проведе по закінченні всіх співбесід. Про час її проведення буде повідомлено додатково.

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

Версія для друку