Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент про зміни до закону

09 Липня 2015 • 06:32

Кіл-сть переглядів: 705

Президент Петро Порошенко наголошує на тому, що Верховна Рада без зволікань має розглянути проект змін до Конституції України в частині децентралізації. Про це Глава держави повідомив на нараді з головами обласних державних адміністрацій в Одесі.

 

Стосовно місцевих виборів, Глава держави зазначив, що очікує від Верховної Ради голосування за Закон про місцеві вибори за відкритими списками, який забезпечить чесне волевиявлення громадян. «Мені здається, що політична воля у Верховної Ради є. Всі мають розуміти і працювати для того, щоб врахувати волю народу», – наголосив Глава держави.

 

Президент також підкреслив, що вважає за доцільне провести у четвер голосування щодо скасування недоторканності нардепів та обмеження суддівського імунітету. «Буду просити поставити на голосування питання про зняття недоторканності з депутатів і обмеження імунітету суддів. Бо те, що зараз відбувається з розслідуванням злочинів народних депутатів і суддів, не витримує жодної критики. З одного боку, злочинців відпускають під заставу, а з іншого – поки доходить справа до того, щоб їх затримали, вони вже далеко за межами країни», – сказав Петро Порошенко, зауваживши, що такого стану справ українське суспільство далі не терпітиме.

 

Версія для друку