Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі дітей лікують іпотерапією

10 Липня 2015 • 14:15

Кіл-сть переглядів: 1 367

10 липня в Житомирському національному агроекологічному університеті відбувся семінар «Використання методу анімалотерапії (іпотерапії, каністерапії) в роботі з дітьми з особливими потребами».

На сьогоднішній день мало хто знає про те, що метод анімалотерапії, (іпотерапії, каністерапії) активно застосовують у Житомирі.  Щоб  поширити інформацію про методи лікування, проводився семінар.

Організатори заходу – громадська організація «Берегиня Полісся» та обласний благодійний фонд «Берегиня Полісся» проводили захід за підтримки Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирського національного агроекологічного університету.

Під час семінару президент благодійного фонду «Берегиня Полісся» Олеся Марчук розповіла про практику проведення занять для дітей, хворих на ДЦП, аутизм, нервові розлади методом іпотерапії.

«Ідея відкрити такий центр зародилася ще в 2009 році. Тоді, зіштовхнувшись з проблемою обструктивного бронхіту, який був у моїх дітей, я згадала, що колись за допомогою коней вилікувалася сама від астми. Після того, як це допомогло і моїм дітям, я задумалася, чи є у світі такий метод лікування за допомогою коней», – розповідає Олеся Марчук.

Закінчивши Тбіліську медичну академію, Ольга отримала міжнародний сертифікат іпотерапевта і почала працювати в цьому напрямку. 

«За весь час у нас було більше 200 дітей, яким ми стараємося допомогти усім, чим можемо. Також ми займаємося на базі обласної бібліотеки нам виділили приміщення інклюзивного читального залу, де ми другий рік поспіль проводимо каністерапію. Використовуємо породу собак голден ретрівер, основна цільова група діти з ДЦП, але і проводимо виїзді заняття до «дітей сонця», – каже Олеся Марчук.

Також на семінарі були присутні мами та бабусі дітям яких Олеся допомогла. «Прийдіть завтра і подивіться на те, чим займаються наші діти, це дуже цікаво. Одразу хочу сказати, що нашій Вікторії не поставили діагноз ДЦП, у 1,8 місяців ніхто з лікарів не сказали про хворобу, але я як мама стала помічати, що з дитиною щось не так. Нам повідомили, що є Олеся, яка займається такими дітками. Завдячуючи їй, в 4 роки наша Вікторія вже знає, що хоче працювати з конями і буде допомагати тьоті Олесі», – розповідає мама Інна Дзюба.

Нагадуємо, що завтра відбудеться виїзд до племінного господарства та проведення на його базі ознайомлення з конярством та практичним використанням коней в реабілітації хворих дітей.

 

 

 

 

Версія для друку