Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Оформити субсидію тепер ще простіше

14 Липня 2015 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 1 193

Передбачено ряд спрощень для отримання субсидії. Зокрема, у декларації тепер необхідно вказувати тільки вид доходу. «Тобто, громадянин просто від руки буде писати, що вид його доходу – пенсія, або стипендія, або заробітна плата із зазначенням організації, де він ці доходи отримує. Ніяких цифр вказувати не треба», – повідомив   Міністр соцполітики Павло Розенко, додавши, що тепер органи соцзахисту отримуватимуть інформацію безпосередньо від ГФС і ПФУ.

 

У зв’язку з цим нововведенням скасовані штрафи за недостовірну інформацію в документі на субсидію.

 

Крім того, за словами Міністра, для призначення житлової субсидії не потрібно включати до сукупного доходу громадян домогосподарства окремі види доходів: благодійну допомогу, одноразову допомогу, що надається урядом або органами місцевої влади. Наприклад, це допомога на оздоровлення, одноразова матеріальна допомога інвалідам, грошове забезпечення учасників АТО і т.п.

 

Також надана можливість призначати субсидію за бажанням громадян згідно доходів не за попередній календарний рік, а за попередні 3 місяці, а для пенсіонерів – за останній місяць.

 

Врегульовано питання визначення доходу фізосіб-підприємців – для платників єдиного податку встановлені мінімальні доходи, які будуть враховуватися в їх декларації: для першої групи – 1 прожитковий мінімум, для другої групи – 2 прожиткових мінімуми, для третьої групи – 3 прожиткових мінімуми.

У разі смерті власника житла змінами передбачено призначення субсидій за рішенням комісії одного з дієздатних осіб, яка на момент смерті власника було в даному житлі зареєстровано.

 

За словами Міністра, також розширені права місцевих органів влади, місцевих комісій приймати рішення про надання субсидій в спірних питаннях. При цьому він закликав місцеві органи влади приймати рішення на користь людей.

 

Крім того, надано право управлінням соцзахисту встановлювати субсидії на склад осіб, які зазначені в декларації, у разі, якщо вчасно не надійшла інформація про склад зареєстрованих у житлових приміщеннях обличчях.

Версія для друку