Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирська область відкрита для інвестицій

15 Липня 2015 • 08:55

Кіл-сть переглядів: 747

14 липня на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Китайської Народної Республіки в Україні Чжан Сіюнем було презентовано інвестиційний потенціал Житомирської області.

 

Житомирщина є транзитною територією між Заходом і Сходом України. Її перетинають дві автомагістралі міжнародного значення: Київ-Чоп і Київ-Варшава.

 

Враховуючи значний аграрний потенціал регіону, обласна влада всебічно підтримуватиме інвесторів, які вкладають кошти у розвиток сільського господарства.

 

Перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко наголосив: «Активне залучення інвестицій в економіку області є одним із пріоритетних економічних завдань влади і знаходиться під особистим контролем голови облдержадміністрації. У своїй роботі основними нашими завданнями є забезпечення належного інвестиційного іміджу для залучення до роботи в області нових інвесторів та здійснення підтримки тих проектів, які вже працюють у нашому регіоні».

 

На сьогодні в інвестиційній діяльності Житомирщина співпрацює з партнерами із 52 країн світу, географія її зв’язків постійно розширюється. Найбільші обсяги прямих інвестицій надійшли від нерезидентів із Кіпру, Нідерландів,  Швейцарії, Італії, Польщі та Віргінських островів, яким належало понад 84,1% загального обсягу прямих інвестицій в економіку регіону.

 

«У той же час, обсяги інвестицій з Китайської Народної Республіки є незначними і ми щиро сподіваємося, що Ваш візит стане стартом активізації інвестиційної діяльності китайських компаній на теренах Житомирщини, – сказав Геннадій Дмитренко. – Для цього нами сформовано понад 90 інвестиційних пропозицій та проектів у добувній, харчовій, переробній промисловості, у будівництві, сільському господарстві, туристичній галузі, торгівлі та наданні послуг населенню, житлово-комунальній, соціальній та ін. сферах».

 

Голова Житомирської ОДА Сергій Машковський зазначив: «Ми завжди готові до ділової, конструктивної співпраці і результативного спілкування на всіх рівнях. Обласна державна адміністрація та обласна рада завжди будуть іти на контакт й усебічно сприяти роботі інвесторів. Зараз ми випрацьовуємо систему, аби мiнiмiзувати всi бюрократичнi перепони та максимально спростити для iнвесторiв шлях втiлення проекту в областi».

 

1

Версія для друку