Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирські миротворці відзначили професійне свято. ФОТО

15 Липня 2015 • 15:56

Кіл-сть переглядів: 852

15 липня в Житомирі учасники Міжнародних Миротворчих операцій відзначили День українських миротворців.

 

Це свято об’єднує в собі авангард Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ та військових організацій, проте більшість із них зараз знаходяться на сході України, а 550 – за межами нашої держави.

 

Починаючи з 1992 року близько 500 тисяч військовослужбовців Збройних Сил України взяли участь в операціях на підтримку миру, з яких 2700 наших житомирян.

 

Всі вони пройшли службу в миротворчих місіях і, повертаючись в Україну, на особистому прикладі мають можливість готувати кадри для української армії та інших формувань.

 

З вітальними словами до учасників свята звернулися заступник голови Житомирської облдержадміністрації Вячеслав Поліщук, голова обласної ради Віталій Француз та заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський.

 

«Хочу вам подякувати за те, що в надскладних умовах життя в Україні ви передаєте свій досвід нашим військовим, які захищають нашу країну, перебуваючи в зоні АТО. Я впевнений, що завдяки вашому патріотизму ми подолаємо всіх ворогів та здобудемо мир для України» – зазначив Вячеслав Поліщук.

 

На честь свята миротворцям були вручені грамоти та подяки облдержадміністрації, обласної та міської рад та від імені Житомирської обласної організації учасників міжнародних миротворчих операцій «Солдати миру». 

Версія для друку