Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

500 млн євро від Німеччини

17 Липня 2015 • 07:36

Кіл-сть переглядів: 727

Верховна Рада України ратифікувала Меморандум про спільні наміри Урядів України та Німеччини і Рамкової угоди по залученню кредиту на 500 млн євро для відбудови сходу України.

 

За словами Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка, з цих коштів – 200 млн євро передбачені як макрофінансова допомога, а 300 млн євро – для фінансування проектів з енергетики, відновлення та модернізації об’єктів інфраструктури та фінансування комунальних та інших підприємств, які забезпечують життєдіяльність у східних регіонах.

 

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що мова йде про 5 областей: Запорізьку, Харківську, Дніпропетровську, Донецьку та Луганську.

 

«Пріоритетними проектами стануть транспорт, енергетика, теплопостачання, енергоефективність, водопостачання, водовідведення, соціальна інфраструктура, відновлення та будівництво житла», – повідомив Геннадій Зубко.

 

Спільна українсько-німецька робоча група погодила проектні напрями спрямування кредиту та обсяги фінансування. На проекти в галузі енергетики буде спрямовано близько 150 млн євро, на постачання товарів – 60 млн євро, на інфраструктуру – 90 млн євро.

 

За словами Віце-прем’єр-міністра, Рамковою угодою, як невід’ємним додатком до Меморандуму, визначено фінансові умови кредитування: «Процентна ставка – до 4,5 %, термін кредитування – до 15 років, пільговий період – 5 років».

 

«Прийняття законопроекту забезпечить фінансування проектів по відновленню інфраструктури в постраждалих від збройного конфлікту регіонах по модернізації інфраструктури в регіонах, які взяли на себе основне навантаження із забезпечення внутрішньо переміщених осіб», – підкреслив урядовець.

Версія для друку