Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

«Будівельна амністія» на Житомирщині: проблеми та шляхи подолання

20 Липня 2015 • 13:01

Кіл-сть переглядів: 1 424

17 липня 2015 року за ініціативи комісії архітектури, містобудування та будівництва громадської ради при Житомирській ОДА у прес-центрі облдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему «Будівельна амністія»: проблеми та шляхи її подолання.

 

Модератором круглого столу виступив заступник голови комісії громадської ради з питань архітектури, містобудування та будівництва Валерій Зайченко.

 

В ході проведення круглого столу в.о. начальника Державної архітектурно-будівельної інспекції України Сергій Сербін рекомендував громадянам заходити на офіційний сайт ДАБІ, де ретельно і досконало прописані умови, які регламентують порядок узаконення самозабудови до кінця 2015 року. Окрім цього, в Житомирі  у Дозвільному центрі по вулиці Михайлівській щоденно консультують громаду фахівці ДАБІ.

 

В. о. начальника ОБТІ у Житомирській області Зофія Волотовська розповіла про клієнтів, які збудували «самоволки», порушуючи  будівельні та інші норми і тепер не можуть скористатись «будівельною амністією».

 

Представники архітектури м. Житомира і Коростишівського району підтвердили, що є такі випадки, коли громадяни, зробивши технічні паспорти, не в змозі оформити свою незаконну нерухомість до моменту усунення всіх порушень. Адже скористатись «будівельною амністією» зможуть тільки ті, у кого немає порушень.

 

Представники Житомирського територіального управління юстиції наголосили, що виконання «будівельної амністії» повинно бути у рамках чинного законодавства України та вищевказаного наказу, тому буде стосуватися тільки тих громадян, які не порушили будівельних, пожежних, санітарних та інших норм.

 

Голова громадської організації «Асоціація роботодавців будівельників» Віктор Загладько звернув увагу представників ДАБІ у Житомирській області і представників громадської ради на проблему знищення лісу та забудову на цих ділянках, а також будівництво на берегах річки Тетерів з порушенням будівельних та інших норм.

 

Директор департаменту фінансів Житомирської ОДА Ганна Ємченко підкреслила, що рівень висвітлення умов узаконення самовільно збудованої нерухомості за допомогою «будівельної амністії» є недостантнім, та рекомендувала громадській раді посилити інформаційно-роз’яснювальну кампанію для жителів області щодо пільгових умов з посиланням на сайт ДАБІ у Житомирській області.

 

Підводячи підсумки круглого столу, заступник голови комісії громадської ради з питань архітектури, містобудування та будівництва Валерій Зайченко наголосив на необхідності долучення усіх учасників круглого столу до активнішого висвітлення умов практичної реалізації «будівельної амністії» громадянами Житомирської області.

 

Також було прийнято рішення призначити спільне засідання комісії громадської ради з питань архітектури, містобудування та будівництва з управлінням архітектури, містобудування та дизайну міського середовища Житомирської міської ради, управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції і управлінням Держреєстрслужби головного територіального управління юстиції з метою відпрацювання проекту нормативного документу щодо переоформлення квартир у нежитлові приміщення для здійснення підприємницької діяльності та інших питань стосовно вдосконалення підприємницької діяльності в об’єктах нерухомості. 

 

1

 

 

2

 

3

 

4

 

5

Версія для друку