Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Доля переселенців Житомирщини

24 Липня 2015 • 13:09

Кіл-сть переглядів: 724

Соціальний захист осіб, що переселилися на територію Житомирської області з тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, знаходиться під постійним контролем органів влади.

 

У нашій області проживає 7195  переселенців: 308 – з АР Крим, 6884 – з  території проведення АТО. З них 341особа проживає в соціальних закладах.

 

Всім переселенцям виплачується щомісячна адресна допомога, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг.

 

З жовтня 2014 року по липень 2015 року виплата адресної допомоги зазначеній категорії громадян проведена на загальну суму 35,2 млн. грн., в тому числі 27,9 млн. грн.  – у поточному році.

 

Усім громадянам надано змістовні роз’яснення щодо можливості отримання за фактичним місцем проживання соціальних виплат сім’ям з дітьми, передбачених чинним законодавством України.

 

Вчора голова Житомирської обласної адміністрації Сергій Машковський провів робочу нараду за участю заступника голови ОДА Ярослава Лагути, заступника директора департаменту соціального захисту населення Василя Павлюка, голови Коростишівської РДА Олени Цимбалюк, директора санаторію «Тетерів» Сергія Криворучка та представників громадськості.

 

Основним питанням, що розглядалося під час наради, було  переселення людей з санаторію для батьків з дітьми «Тетерів» ЗАТ лікувально-оздоровчих закладів «Укрпрофоздоровниця» в інші місця в зв’язку з неналежними умовами проживання.

 

Загалом було представлено 19 об’єктів. В основному це приватні будинки, облаштовані амбулаторії, гуртожитки, центр соціально-психологічної реабілітації. Всі ці приміщення облаштовані меблями, кухонним обладнанням, санвузлами, в деяких навіть є тренажери.

 

Сергій Машковський наголосив: «Ми повинні все зробити для того, щоб  забезпечити переселенців гідними умовами проживання».

 

За тиждень відбудеться засідання  робочої групи, де переселенцям, які живуть у санаторії «Тетерів», буде запропоновано альтернативне житло.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку