Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Достойні зарплати vs корупція

29 Липня 2015 • 07:37

Кіл-сть переглядів: 758

28 липня Міністр Кабінету Міністрів України Ганна Онищенко взяла участь у круглому столі на тему: «Реформування державної служби: достойні зарплати vs корупція».

«Реформа, яку ми повинні провести, дасть відповідь на запитання: чому людина хоче залишитись на посаді у державному секторі? І відповіддю на нього має стати стимул у отриманні достойної заробітної плати і можливість у повній мірі використовувати свій професійний потенціал», – зазначила Ганна Онищенко. Але Міністр наголосила, що збільшення заробітної плати державним службовцям не дасть позитивного результату без перезавантаження усієї системи державного управління, у тому числі судової та правоохоронної систем.

Ще в квітні ц. р. Уряд зробив перший крок у реформуванні державної служби і вніс до Верховної Ради відповідний проект Закону. Документ передбачає запровадження абсолютно нової філософії державної служби, в тому числі у сфері запобігання та боротьби з корупцією, а також встановлення адекватної заробітної плати.

За період квітень – липень ц. р. до законопроекту було внесено понад 1200 поправок, більшість з яких носить технічний характер. «Залишилось декілька політичних питань в Законі, які ми з колегами з Верховної Ради, сподіваюсь, опрацюємо вже найближчим часом», – зазначила Міністр.

Крім того, паралельно з розробкою законопроекту «Про державну службу», Секретаріат Кабміну спільно з Міністерством юстиції розробив Стратегією реформування системи державного управління, яка вже опрацьована і схвально оцінена експертами Програми СІГМА. «Цей документ, перш за все, потрібен народові України. Крім того, він є неодмінною умовою отримання додаткового фінансування від наших європейських партнерів», – відмітила Ганна Онищенко.

Нагадаємо, відповідно до розпоряджень голови облдержадміністрації Сергія Машковського, в апараті та структурних підрозділах ОДА буде скорочено 185 посад, що становить близько 30% штату. 

Детальніше: http://oda.zt.gov.ua/sergij-mashkovskij-cze-ne-ostannya-xvilya-skorochennya.html

 

Версія для друку