Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Питання житлових субсидій – на контролі

29 Липня 2015 • 12:40

Кіл-сть переглядів: 845

Департаментом праці та соціального захисту населення облдержадміністрації запроваджено щоденний моніторинг стану призначення житлових субсидій за удосконаленим порядком.

Станом на 28.07.2015 до райміськуправлінь праці та соціального захисту населення області за призначенням житлової субсидії звернулося 65,8 тис. домогосподарств (за новим порядком).

Надано запити до ПФУ, ДФС та інших організацій по 93,1 тис. справ (нові звернення та ті, які діяли в опалювальний період 2014/2015 року).

83,2 тис. домогосподарствам призначено житлові субсидії.

Питання державних допомог знаходиться на постійному контролі Уряду.

Так, на засіданні Кабінету Міністрів 29 липня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк наголосив: «Щодо людей, які не встигли оформити субсидії, але потребують допомоги держави, органи місцевого самоврядування мають приймати рішення і відшкодовувати суму коштів, яку люди витратили з початку підвищення цін і тарифів, але не встигли оформити відповідну субсидію».

Глава Уряду, побувавши вчора із робочою поїздкою в Луцьку, де без попередження відвідав управління соціальної політики і дізнався від людей, які є питання з оформлення субсидій, зазначив: «Моє загальне враження: звичайно, проблеми є. Але люди почали оформляти субсидії і вже одне одному розповідають, що прийшла платіжка на тисячу гривень, але заплатили тільки 200, тому що 800 гривень заплатила держава. Це, напевно, найкращий шлях до того, щоб стимулювати людей оформлювати субсидії».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністра соціальної політики Павла Розенка внести зміни до постанови і доручити комісіям органів місцевого самоврядування в окремих випадках приймати рішення щодо компенсації найбільш малозабезпеченим громадянам сум коштів, які вони заплатили за житлово-комунальні послуги навіть у тому випадку, якщо людина невчасно оформила субсидію.

Глава Уряду також підкреслив, що протягом серпня будуть повторно розіслані через систему «Укрпошти» заява і декларація для оформлення субсидій, а також роз’яснювальний лист від Уряду – «як оформляється субсидія, що зроблено в цьому питанні, і що зроблено взагалі в соціальних та економічних питаннях».

Міністру соціальної політики Арсеній Яценюк доручив прискорити відправку нових бланків документів для оформлення субсидії – максимально спрощених, без зазначення доходів громадян, щоб ті, хто ще не оформив субсидію, зміг це зробити. 

Версія для друку