Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Горить суха трава

04 Серпня 2015 • 08:02

Кіл-сть переглядів: 899

Незважаючи на спекотну погоду, громадяни продовжують необережно поводитися з вогнем. Зокрема, попри усі заборони і звернення до населення продовжують розводити багаття, кидати на землю недопалки цигарок, спалювати післяжнивні залишки тощо. Внаслідок пожеж потерпає не тільки екосистема, а й приватні садиби.

 

2 серпня горіла суха трава у Коростені, в селах Смоляне Овруцького, Шатрище Коростенського, Нехворощ Андрушівського, Кулишівка Коростишівського та у Верхівні Ружинського районів. Загалом, за добу на початку серпня виникло 8 пожеж. Вогнем знищено 4,85 га сухостою. Про це повідомляє управління ДСНС в Житомирській області.

 

 

Причина загорання сухої трави – необережно кинутий недопалок чи непогашений сірник, або ж навмисне її спалювання. Громадяни практично не звертають увагу на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров’ю. Тому варто дотримуватись правил пожежної безпеки, а краще взагалі утримуватись від використання відкритого вогню поблизу сухостою, не допускати навмисного спалювання трави та дбати про власну безпеку!

 

 Аби запобігти пожежам у спекотну погоду, рятувальники вкотре наголошують на тому, що використовувати відкритий вогонь, розводити багаття, викидати в траву та на узбіччя доріг недопалки в період підвищеної пожежної небезпеки категорично заборонено!

 

Тільки спільними зусиллями ми зможемо запобігти значним пожежам та знищенню природи.

 

Версія для друку