Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 230 від 04.08.2015

06 Серпня 2015 • 11:25

Кіл-сть переглядів: 1 314

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

04.08.2015

 

№ 230

Про посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів

 

 

 

В області почастішали випадки порушення вимог чинного законодавства, пов’язані з використанням необробленої деревини.

Зокрема, протягом 2014 року та поточного періоду цього року державною екологічною інспекцією в області спільно з працівниками правоохоронних органів затримано 22 автотранспортних засоби без товарно-транспортних документів на перевезення близько 500 куб. м деревини. Порушено 5 кримінальних справ.

На підвідомчих райдержадміністраціям територіях мають місце випадки діяльності незареєстрованих підприємств та цехів з переробки деревини. Як наслідок, порушується встановлений чинними нормативними актами порядок забезпечення їх необробленою деревиною, відсутні конкурентні та прозорі умови функціонування ринку переробки деревини, бюджети усіх рівнів не доотримують обов’язкові платежі.

Відповідно до статей 16, 28 Закону України „Про місцеві державні адміністрації”, статті 31 Лісового кодексу України, з метою посилення державного контролю за збереженням лісових ресурсів, недопущення розкрадання і незаконного використання лісів на території області:

1. Районним державним адміністраціям:

1) Утворити робочі групи для здійснення контролю за використанням та охороною місцевих лісових ресурсів;

2) Забезпечити проведення обліку наявних за станом на 01 серпня 2015 року на території області пилорам, деревообробних цехів і підприємств в межах чинного законодавства;

3) Спільно з відповідними територіальними органами міністерств та інших центральних органів виконавчої влади:

  • вжити заходів щодо дотримання суб’єктами господарювання трудового, податкового, земельного, екологічного та іншого законодавства у сфері лісопильного виробництва, недопущення порушень техніки безпеки та правил експлуатації машин і механізмів, пожежної безпеки при організації діяльності лісопильних і деревообробних підприємств в межах чинного законодавства;
  • оперативно реагувати на заяви і повідомлення громадян про факти порушення лісового законодавства;

4) Забезпечити систематичне інформування населення через засоби масової інформації, мережу Інтернет про збереження лісових ресурсів, недопущення розкрадання і незаконного використання лісів на території області;

5) Здійснювати моніторинг обліку деревини, що надходить на переробку до лісопильних та деревообробних підприємств. У ході моніторингу особливу увагу звертати на достовірність первинних документів та партій деревини за термінами заготівлі і вивезення, діаметрами та сортністю. Про виявлені порушення невідкладно повідомляти правоохоронні органи та державну екологічну інспекцію в області.

2. Рекомендувати Житомирському обласному управлінню лісового та мисливського господарства:

1) Утворити в місячний термін у кожному лісництві області рейдові мобільні групи для запобігання порушенням лісового законодавства, укомплектувати їх автотранспортом, засобами радіозв’язку, іншими спецзасобами відповідно до чинного законодавства та забезпечити їх ефективну роботу;

2) Провести аналіз стану розгляду матеріалів, надісланих до правоохоронних органів та судів, для відшкодування шкоди, заподіяної лісовому господарству.

3. Просити управління МВС України в області:

1) У місячний термін організувати роботу мобільних постійно діючих постів на автошляхах області для здійснення контролю за перевезенням лісопродукції;

2) Забезпечити проведення роботи з виявлення та вилучення незареєстрованої або такої, що експлуатується без проведення техогляду, автотранспортної техніки, задіяної до перевезення лісопродукції.

4. Рекомендувати державній екологічній інспекції в області забезпечити своєчасне проведення розрахунку розміру шкоди, заподіяної лісу внаслідок незаконних порубок та пошкодження дерев.

5. Райдержадміністраціям, рекомендувати обласному управлінню лісового та мисливського господарства, управлінню МВС України в області та державній екологічній інспекції в області щокварталу не пізніше ніж до 10 числа місяця, що настає за звітним періодом, інформувати департамент промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації про хід виконання розпорядження.

6. Департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму облдержадміністрації узагальнену інформацію про хід виконання зазначеного розпорядження надавати облдержадміністрації щокварталу не пізніше ніж до 20 числа місяця, що настає за звітним періодом.

7. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Поліщука В.І.

 

  

Голова адміністрації С.О. Машковський

 

  

 Завантажити розпорядження

Версія для друку