Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Нотаріуси відіграватимуть одну з ключових ролей у процесі децентралізаці

14 Серпня 2015 • 08:59

Кіл-сть переглядів: 735

13 серня, в ході круглого столу «Надання нотаріусам доступу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» Міністр юстиції Павло Петренко повідомив про те, що нотаріуси мають стати одним з ключових суб’єктів, які візьмуть на себе реєстраційні функції та значно покращать якість послуг.

 

Очільник Мін′юсту зазначив: «Ми виходимо на кінцеву стадію реформування системи сервісів Мін′юсту, де нотаріуси відіграватимуть ключову роль. Вони багато років працюють в цій системі як приватні суб’єкти, і індивідуально підходять до кожного клієнта і до кожної людини. У своїй більшості нотаріуси вмотивовані до того, щоб людина отримала швидку та якісну консультацію і хороший сервіс. Адже наступного разу задоволений українець повернеться за послугою саме до такого нотаріуса».

 

У разі прийняття парламентом Закону  «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» (№ 2983), нотаріусам  буде передано повноваження щодо реєстрації бізнесу, а також вони зможуть виконувати усі без виключень реєстраційні дії, пов′язані з нерухомістю.

 

На переконання Міністра юстиції, успішними будуть лише ті реформи в сфері послуг громадянам, які не залежатимуть від того, хто на станом на певний час знаходитиметься при владі. Це можливо лише при введенні до системи високопрофесійних приватних суб′єктів, які мають досвід та бажання надавати якісну послугу.

 

Народний депутат Дмитро Сторожук у свою чергу зауважив, що законопроект з передачі реєстраційних функцій новим суб′єктам є предметом спільної роботи Міністерства юстиції та народних депутатів: «Його підтримали депутати всіх фракцій коаліції. У нас є єдине розуміння, що реформи потрібні і ми будемо рухатися з ними вперед».

 

Також учасники обговорили питання можливого навчання для нотаріусів, які матимуть проблеми у роботі з новими реєстрами, та запропонували низку технічних правок до закону про реєстрацію бізнесу, які дадуть змогу уникнути неточностей чи неоднозначностей у формулюваннях.

 

 

 

Версія для друку