Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 252 від 13.08.2015

27 Серпня 2015 • 13:40

Кіл-сть переглядів: 605

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

13.08.2015

 

№ 252

Про запобігання виникненню лісових пожеж

 

 

 

З метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах області і мінімізації їх наслідків, забезпечення протидії пожежам у природних екосистемах області та відповідно до вимог статті 55 Кодексу цивільного захисту населення України, статті 31 Лісового кодексу України, статей 6, 16, 21, 28 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статей 8, 19 Закону України «Про мисливське господарство та полювання»:

1. Рекомендувати постійним лісокористувачам в області:
забезпечити ефективну охорону від пожеж території закріпленого лісового фонду;
при встановленні в лісах області 5-го класу пожежної небезпеки за умовами погоди (надзвичайна небезпека) заборонити відвідування лісів населенням та в’їзд до них транспортних засобів, крім транзитних шляхів та випадків, коли знаходження громадян та транспорту обумовлено виробничою необхідністю і виконанням службових обов’язків.

2. Рекомендувати користувачам мисливських угідь області призупинити сезон полювання на пернату дичину до 31 серпня 2015 року.

3. Управлінню екології та природних ресурсів облдержадміністрації спільно з відповідними службами довести до відома всіх користувачів мисливських угідь області рекомендації щодо необхідності обмеження проведення полювання на пернату дичину в області.

4. Місцевим органам виконавчої влади, рекомендувати органам місцевого самоврядування вжити заходи щодо забезпечення дотримання Правил пожежної безпеки в лісах України, затверджених наказом Державного комітету лісового господарства України від 27.12.2004 №278, який зареєстровано в Міністерстві юстиції України 24.03.2005 за №328/10608.

5. Рекомендувати державній екологічній інспекції в області, управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області, обласному управлінню лісового та мисливського господарства, обласному комунальному агролісогосподарському підприємству «Житомироблагроліс» із залученням працівників управління МВС України в області забезпечити проведення рейдів щодо охорони державного мисливського фонду від порушників правил полювання та дотримання громадянами правил пожежної безпеки у лісових насадженнях.

6. Райдержадміністраціям, рекомендувати виконавчим органам місцевих рад, щороку до 28 серпня інформувати обласне управління лісового та мисливського господарства та управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області про вжиті заходи щодо запобігання виникненню лісових пожеж.

7. Управлінню Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області надавати обласній державній адміністрації узагальнену інформацію про хід виконання розпорядження до 30 числа щомісяця впродовж усього пожежонебезпечного періоду.

8. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В., координацію роботи з його реалізації на управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Житомирській області.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський

 

 

  Завантажити розпорядження

Версія для друку