Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Розпорядження № 279 від 03.09.2015

04 Вересня 2015 • 08:43

Кіл-сть переглядів: 966

УКРАЇНА

ЖИТОМИРСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

 

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

голови обласної державної адміністрації

 

03.09.2015

 

№ 279

Про об’єднання територіальних
громад

 

 

 

Житомирcька область одна із перших областей України, яка активно розпочала впроваджувати реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади в контексті формування ефективного місцевого самоврядування.

Рішенням сесії Житомирської обласної ради від 28.05.2015 № 1495 схвалено Перспективний план формування територій громад Житомирської області.

Перспективний план формування територій громад Житомирської області пройшов фахову експертизу в Кабінеті Міністрів України та 11 серпня 2015 року був схвалений на засіданні Урядового комітету.

Процеси об’єднання територій населених пунктів сільських та селищних рад відбувалися відповідно до вимог Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 2015 року № 214 «Про затвердження Методики формування спроможних територіальних громад», тобто з дотриманням основних принципів – добровільність, фінансова та економічна спроможність, розвиненість інфраструктури потенційних адміністративних центрів та суміжність територій.

На позачерговій 32 сесії Житомирської обласної ради, яка відбулася 14 серпня 2015 року, депутати ухвалили рішення про формування перших восьми об’єднаних територіальних громад та призначення в них перших виборів рад та голів об’єднаних громад, які відбудуться одночасно з черговими виборами до місцевих рад 25 жовтня 2015 року.

Процес об’єднання на Житомирщині мають пройти ще 29 із 37 громад, затверджених у Перспективному плані формування територій громад області.

Відповідно до статті 9, 11 Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад», з метою реформування місцевого самоврядування та децентралізації влади в контексті формування ефективного місцевого самоврядування, та на виконання протокольного рішення засідання ради регіонального розвитку від 27.08.2015 № 1:

 

1. Рекомендувати територіальним громадам:
1) Які не завершили процес об’єднання до кінця 2015 року пройти процедуру, визначену Законом України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» та Методикою формування спроможних територіальних громад, та подати документи за належністю.
2) Які не пройшли експертизу фахівців Кабінету Міністрів України, а, отже, були виключені з Перспективного плану формування територій громад Житомирщини, доопрацювати матеріали з формування спроможних територіальних громад і згідно з установленим порядком повторно подати їх на сесію обласної ради для схвалення.
3) Поінформувати Офіс реформ у Житомирській області про хід виконання розпорядження до 30 вересня 2015 року.

 

2. Рекомендувати Офісу реформ у Житомирській області подати облдержадміністрації узагальнену інформацію про хід виконання розпорядження до 18 жовтня 2015 року.

 

3. Контроль за виконанням розпорядження покласти на першого заступника голови облдержадміністрації Дмитренка Г.В.

 

 

Голова адміністрації С.О. Машковський

  

 

  Завантажити розпорядження

Версія для друку