Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Колегія управління охорони здоров’я

18 Вересня 2015 • 14:12

Кіл-сть переглядів: 762

18 вересня, об 11.00 відбулося позачергове засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Основні питання, винесені на обговорення, стосувалися стану імунізації дітей проти поліомієліту, організації навчання лікарів-інтернів на базах лікувально-профілактичних закладів, роботи кардіохірургічного центру обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського та ін.

 

Серед запрошених членів колегії були присутні також керівники центральних районних та міських лікарень, санітарно-епідеміологічної служби міст районів та області, начальники управлінь і відділів охорони здоров’я району та області та головні штатні та обласні позаштатні спеціалісти.

 

Найважливіше питання, винесене на порядок денний, стосувалось спалаху епідемії поліомієліту в Україні.  З початком цього року станом на 02.09.2015 р. у світі мали місце 37 випадків захворювання, із них  2 зафіксовано в Україні. На сьогодні проблема поліомієліту  загострилась та є небезпечною через ситуацію на Закарпатті. Сертифікована ВООЗ лабораторія підтвердила, що захворювання двох дітей на Заході України було викликане вірусом, похідним від вакцинного штаму. Циркуляція такого вірусу ставить під загрозу всіх нещеплених дітей у країні.

 

Наразі готується низка розпорядчих документів державного рівня щодо посилення нагляду за поліомієлітом.   

 

Враховуючи небезпечну ситуацію та низький рівень імунізації на сьогодні, необхідно терміново провести щеплення проти поліомеліту дітям до 15 років, активно виявляти випадки гострого в’ялого паралічу та здійснювати вірусологічний моніторинг стічних вод і зон рекреації.

 

Також на засіданні розглядали питання, яке стосувалось роботи  кардіохірургічного центру обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського.

 

Завідувач кардіохірургічним центром Анатолій Матвійчук доповів про стан захворюваності на серцево-судинні захворювання в області та методи їх лікування на базі центру. Найновітніше обладнання та принципово нові прийоми в боротьбі із тяжкими захворювання серця, призвели до очікуваних результатів, а саме зменшення фінансових затрат держави, пов’язаних зі смертністю та ранньою інвалідністю пацієнтів працездатного віку, а також збільшення тривалості та підвищення якості життя населення.

 

Нагадаємо, кардіологічне відділення відкрили 17 березня 2015 року в Житомирській обласній лікарні.

 

Окрім того, Анатолій Фомюк, головний лікар обласного шкірно-венерологічного диспансеру прозвітував про шляхи поліпшення надання дерматовенерологічної допомоги в області, а також про проекти, які планують впровадити найближчим часом: співпраця з інститутом перекваліфікування вчителів, роз’яснювальна робота серед дітей та батьків щодо профілактики СНІДу та венерологічних захворювань.

 

 

 

 

Версія для друку