Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Підвищені пенсії та зарплатні виплатять на початку жовтня

21 Вересня 2015 • 07:51

Кіл-сть переглядів: 768

З 4 жовтня пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень. Тому підвищені заробітні платні для бюджетників будуть виплачені в першій декаді жовтня. Про це повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у неділю, 20 вересня.

Керівник Уряду нагадав, що минулого тижня Парламент конституційною більшістю підтримав законопроект Кабінету Міністрів України щодо підвищення заробітних плат і пенсій.

«Середній розмір такого підвищення становить від 13 до 19%. 19% – для платні висококваліфікованих працівників, 13% – пенсіонерів, – повідомив він. – Доплата до пенсії, яка нараховується з 1 вересня поточного року, буде здійснена в жовтні. З 4 жовтня українські пенсіонери отримають як доплату за вересень, так і підвищену пенсію за жовтень».

Щодо працівників бюджетної сфери, Арсеній Яценюк нагадав, що вони вже отримали авансові виплати, тому підвищені заробітні платні для бюджетників будуть виплачені в першій декаді жовтня.

«Кошти з центрального бюджету надаються», – наголосив він. Водночас Арсеній Яценюк зазначив, що в місцевих бюджетах є необхідні кошти для виплати підвищеної заробітної платні бюджетникам, адже внаслідок бюджетної децентралізації вони отримали додатково 40% доходів.

«Центральний бюджет дає свою суму коштів, місцеві бюджети мають також необхідну суму коштів для забезпечення 100%-ї виплати всіх підвищених соціальних стандартів, про що Кабінет Міністрів України вже прийняв відповідне рішення», – підкреслив Глава Уряду.

Версія для друку