Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Контроль дійшов до об’єднаної громади

23 Вересня 2015 • 14:22

Кіл-сть переглядів: 798

На Житомирщині вже створено 8 сільських, селищних, міських об’єднаних громад. В одній із них, Високівській сільській об’єднаній територіальній громаді, відбулося виїзне засідання у рамках проведення тематичного короткотермінового семінару «Контроль у сфері діяльності органів виконавчої влади» з керівниками та спеціалістами структурних підрозділів апаратів райдержадміністрацій та міськвиконкомів, які забезпечують питання контролю.

 

Високівський сільський голова Микола Бардук та Забрідський сільський голова Володимир Воробйов поінформували учасників семінару про організацію роботи у вирішенні питань соціально-економічного розвитку територіальної громади та виконання завдань, визначених документами центральних та місцевих органів влади, в тому числі і щодо утворення об’єднаної територіальної громади. Адже ті територіальні громади, які вирішили об’єднатися і пройшли для цього належні відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» процедури та етапи, уже з нового фінансового року в рамках децентралізації отримають додаткові фінанси та повноваження, право володіти землею та суттєву державну підтримку, а відтак нові можливості для розвитку своїх територій та поліпшення якості життя людей.

 

Секретар Високівської сільської ради Олена Чайка поділилася практикою роботи щодо ведення документації та здійснення контролю за виконанням документів органів влади вищого рівня та прийнятими власними рішеннями.

 

Досвідом роботи щодо організації та здійснення контролю за виконанням документів у Черняхівській райдержадміністрації та вирішення проблем діяльності у питаннях здійснення контролю за дотриманням виконавської дисципліни в районах поділилися керівник апарату Черняхівської райдержадміністрації О.М Чайковська.

 

За підсумками семінару заступник начальника відділу діловодства та контролю апарату Житомирської облдержадміністрації Микола Савченко надав рекомендації щодо впровадження елементів досвіду роботи на місцях.

 

 

Версія для друку