Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Збір зернових та зернобобових культур на Житомирщині

24 Вересня 2015 • 09:40

Кіл-сть переглядів: 765

Згідно з оперативними даними станом на 23.09.15 у всіх категоріях господарств області із 348,9 тис. га зернові та зернобобові культури всього (включаючи ранні зернові і круп’яні культури та зернову кукурудзу) зібрано на площі 204,7 тисячі гектарів (59% до прогнозу). За попередніми розрахунками з даної площі намолочено 801,6 тис. тонн зерна, що на 180,3 тис. тонн більше минулорічного.

 

Кукурудзу на зерно зібрано на площі 4,6 тис. га (3% до прогнозу), гречку – 4,1 тис. га (66% до прогнозу), просо – 1,2 тис. га (42%), сою – 30,9 тис. га (18%), соняшник – 7,9 тис. га (15%), цукрові буряки викопано на площі 1,5 тис. га (12%).

 

За попередніми показниками площа посіву озимих культур під урожай 2016 року в усіх категоріях господарств області складе 162,5 тис. га, що на 13,0 тис. га (8%) більше до посіяного під урожай 2015 року.

 

Агроформуваннями області засипано 28,0 тис. тонн насіння, або 89% до потреби, придбано 16,5 тис. тонн мінеральних добрив у діючій речовині (76% до потреби) та 267,5 тонн засобів захисту рослин (98%), в т.ч. протруйників насіння 23,0 тонни (100%).

 

Сільськогосподарські підприємства забезпечені дизпаливом на 51% (4,0 тис. тонн) та бензином на 44% (0,8 тис. тонн).

 

Під посів озимих культур у всіх категоріях господарств області ґрунт підготовлено на площі 132,5 тис. га (82% до прогнозу).

 

В усіх категоріях господарств області озимі зернові культури посіяно на площі 64,1 тис. га (47% до прогнозу), в тому числі: озиму пшеницю на площі 49,2 тис. га (44%), жито – 13,1 тис. га (65%), озимий ячмінь – 1,8 га (36%).

 

Озимий ріпак посіяно на площі 18,2 тис. га, що складає 73% до прогнозу.

Версія для друку