Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України: Без миру та свободи не буде ніякого сталого розвитку

28 Вересня 2015 • 06:51

Кіл-сть переглядів: 662

Без миру та свободи не буде ніякого сталого розвитку, і спільними зусиллями необхідно вирішувати існуючі проблеми та реалізовувати Порядок денний розвитку після 2015 року для забезпечення успіху людства на шляху до прогрессу – на цьому наголосив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на Саміті з прийняття Цілей сталого розвитку (ЦСР) в Генеральній Асамблеї ООН.

 

«Далекосяжні цілі сталого розвитку і завдання, які ми оголошуємо на сьогоднішньому історичному Саміті, відкривають нові горизонти для всього людства і закладають основи для стійкого розвитку нашої планети на наступні 15 років», – сказав Глава держави, відзначивши прозорість процесу підготовки Порядку денного розвитку після 2015 року. Зокрема, більше 25 тис. українців взяли участь у глобальних консультаціях, висловивши своє власне бачення даних цілей.

 

Завдяки досягненню Цілей розвитку тисячоліття (ЦРТ), які були прийняті в 2000 році, країни значно змінили життя мільйонів людей в усьому світі.

 

«Гіркий досвід України показує, що мир і свобода є основними передумовами для досягнення ЦСР. Сталого розвитку не досягнути там, де чути вибухи і гинуть мирні люди, де царюють агресивні ідеології, що виправдовують пригнічення одного народу іншим, де порушуються ключові права і свободи людини», – наголосив Глава Української держави.

 

Президент зазначив військові дії Росії проти України призвела до появи нової форми бідності – раптової чи несподіваної бідності, яка впливає на життя близько 1,5 мільйонів внутрішньо переміщених осіб в Україні. Кожен день війни на Донбасі коштує нам близько 5 млн доларів, які ми могли б вкладати в процес сталого розвитку.

 

Однак Україна продовжує впроваджувати реформи.

 

Глава Української держави підкреслив, що Організації Об’єднаних Націй важливо вирішити питання захисту навколишнього середовища в конфліктах, і представити конкретні ідеї в цьому напрямку. «В екологічному вимірі ми повинні діяти енергійно, щоб запобігти загрозам, спровокованим зміною клімату та деградацією навколишнього середовища», – додав Президент. Крім того, впровадження нових, розширених моделей науково-технічного співробітництва між державами-членами ООН, зокрема, встановлення універсального механізму передачі технологій, є ключем до подолання багатьох прогалин у сфері сталого розвитку.

Версія для друку