Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Голова ОДА зустрівся з представниками ОБСЄ

28 Вересня 2015 • 12:37

Кіл-сть переглядів: 615

25 жовтня 2015 р. в Україні пройдуть чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

 

До Житомирської області приїхало 2 представники ОБСЄ, які будуть аналізувати виборчий процес з точки зору його відповідності стандартам демократичних виборів. Для посилення співпраці з органами виконавчої влади експерти місії сьогодні зустрілися з головою Житомирської обласної державної адміністрації Сергієм Машковським.  

 

Керівник області розповів Хелені Лаатіо та Ашгеєру Рюстаду, що з метою сприяння виборчим комісіям у реалізації їх повноважень при підготовці та проведенні виборів районними державними адміністраціями та міськими радами здійснюється щоденний моніторинг діяльності  виборчих комісій, вивчаються питання матеріально-технічного забезпечення, суспільно-політична ситуація.

 

 Сергій Машковський зазначив, що для вивчення стану дотримання вимог законодавства в частині матеріально-технічного забезпечення виборчих комісій керівництвом облдержадміністрації буде здійснено відвідування дільничних виборчих комісій.

 

«Вперше вибори будуть проходити на пропорційній основі з відкритими списками. Головним завданням органів влади на місцях є  забезпення проведення виборів у відповідності з найвищими європейськими стандартами та вимогами ОБСЄ. Місцеві вибори в нашій області повинні пройти бездоганно організовано», – прокоментував Сергій Машковський.

 

Спостерігачі в день голосування будуть аналізувати відкриття виборчих дільниць, та сам процес голосування, підрахунок бюлетенів і визначення результатів. На наступний день після голосування місією буде представлений звіт з попередніми результатами та висновками.

 

Кінцевий звіт за результатами спостереження за всім виборчим процесом буде опублікований представниками ОБСЄ  через 2 місяці після закінчення виборчого процесу.

 

 

Версія для друку