Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Активна робота на полях області продовжується

30 Вересня 2015 • 09:31

Кіл-сть переглядів: 677

Станом на 29 вересня 2015 року в усіх категоріях господарств області із прогнозу 348,9 тис. га зернові та зернобобові культури всього (включаючи ранні зернові і круп’яні культури та зернову кукурудзу) зібрано на площі 211,1 тисячі гектарів (61% до прогнозу). За попередніми розрахунками, з цієї площі намолочено 812,2 тис. тонн зерна, що на 133,0 тис. тонн більше минулорічного.

 

Кукурудзу на зерно зібрано на площі 10,6 тис. га (7% до прогнозу), намолочено 45,4 тис. тонн зерна, при середній урожайності 42,8 ц/га.

 

Гречку зібрано 4,4 тис. га (71% до прогнозу), намолочено 3,7 тис. тонн, при середній урожайності 8,4 ц/га.

 

Просо – 1,3 тис. га (45%), при середній урожайності 12,3 ц/га намолочено 1,6 тис. тонн.

 

Сою зібрано на площі 50,8 тис. га (29%), намолочено 75,1 тис. тонн бобів, при середній урожайності 14,8 ц/га.

 

Соняшник – 15,8 тис. га (29%), намолочено 30,8 тис. тонн насіння, при середній урожайності 19,5 ц/га.

 

Цукрові буряки викопано на площі 2,9 тис. га (24%) накопано 120,9 тис. тонн коренеплодів, при середній урожайності 417,0 ц/га.

 

Крім того, на 29 вересня поточного року цукровими заводами області перероблено 63,4 тис. тонн цукрових буряків, вироблено 8,8 тис. тонн цукру. Сезон цукроваріння продовжується. Щоденно з полів на заводи надходить до 4,0 тис. тонн цукросировини.

 

В усіх категоріях господарств області озимі зернові культури посіяні на площі 89,6 тис. га (66% до прогнозу), що на 9,3 тис. га більше минулорічного показника, в тому числі:

 

– озиму пшеницю на площі 71,6 тис. га (58%), що на 10,2 тис. га більше;

 

– жито – 15,0 тис. га (71%);

 

– озимий ячмінь – 2,7 тис. га (50%), що на 0,2 тис. га більше.

 

Також посіяно 18,7 тис. га озимого ріпаку, що складає 75% до прогнозу.

 

Кращі показники із посіву озимих зернових культур мають сільськогосподарські підприємства таких районів:

 

– в Лісостеповій зоні – Бердичівського (71%), Попільнянського -66% районів;

 

– в Перехідній зоні – Нов.-Волинського (87%), Коростишівського (70%), Романівського (66%) районів;

 

– в зоні Полісся – Вол.-Волинського (80%), Брусилівського (71%) та Черняхівського (69%) районів. 

Версія для друку