Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Відбувся запуск Мультимедійної платформи іномовлення України

02 Жовтня 2015 • 07:43

Кіл-сть переглядів: 615

1 жовтня, о 12:00, відбувся запуск Мультимедійної платформи іномовлення України.

 

Юрій Стець: «Ми це зробили – відбувся запуск Мультимедійної платформи іномовлення України. Замість супутникового телеканалу УТР в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos3, Azerspace 1, Galazy 19, а також в Інтернеті на власному каналі в YouTube. Телеканал мовить українською, російською, кримськотатарською та англійською мовами. Оновлений Укрінформ подає новини українською, англійською, російською, іспанською, німецькою та китайською мовами. Тепер будемо доносити світу, що Україна – це не тільки депресивні регіони, корупція та бідність, а й європейська держава, яка прагне реформ».

 

Міністр також коментує, що після підписання законопроекту МІП «Про систему іномовлення України, платформа набуде правового статусу, що дасть можливість впровадити в дію наступні кроки, зокрема, у фінансових питаннях.

 

Нагадаємо, що Міністерством інформаційної політики на базі державних телерадіокомпаній «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”», «Банківське телебачення» (БТБ) та інформаційного агентства «Укрінформ» було створено Мультимедійну платформу іномовлення України.

 

13 липня Кабінет Міністрів України вніс до Парламенту законопроект МІП «Про систему іномовлення України».

Версія для друку