Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент обговорив з главами ОДА питання втілення реформ у регіонах та доручив створити Центри допомоги учасникам АТО

06 Жовтня 2015 • 07:04

Кіл-сть переглядів: 503

Робоча нарада Президента з головами обласних і Київської міської державних адміністрацій була присвячена питанням впровадження реформ у регіонах, а також виконання Указу Президента України від 18 березня 2015 року № 150 «Про додаткові заходи щодо соціального захисту учасників антитерористичної операції», – повідомив на брифінгу Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Віталій Ковальчук.

 

Він відзначив, що центри надання адміністративних послуг значно поліпшили ефективність роботи органів влади. Триває підключення органів місцевого самоврядування та місцевих державних адміністрацій до відповідних реєстрів.

 

Перший заступник Глави АПУ наголосив на тому, що Президент вимагає ефективної та реальної боротьби з корупцією. «Жодна посада чи належність до тієї чи іншої політичної сили не врятує корупціонера. Терпіння суспільства до хабарників закінчилося, і в цьому питанні ми цілком солідарні з людьми», – наголосив Віталій Ковальчук.

 

Президент вимагає від кожного керівника регіону забезпечити активне використання системи електронних закупівель PROZORRO. «Зволікання з використанням системи електронних закупівель одразу викликатиме в нас питання: що хочуть приховати? Такі чиновники автоматично привертатимуть нашу увагу», — підкреслив Перший заступник Глави АПУ.

 

Триває активна робота над прискоренням впровадження енергоефективності в регіонах, зокрема, ухвалення обласних програм компенсації населенню частини витрат на утеплення. Також перед місцевою владою ставиться завдання пояснити порядок отримання субсидій усім, хто їх потребує, і забезпечити своєчасне призначення та нарахування виплат.

 

Окремо Віталій Ковальчук зупинився на допомозі учасникам АТО. Він проінформував, що при обласних та Київській міській державних адміністраціях будуть створені Центри допомоги учасникам АТО.

 

Довідково: Центр допомоги учасникам АТО, який розпочав свою роботу у березні 2015, знаходиться в обласній державній адміністрації, щодня надає допомогу військовослужбовцям та членам їх сімей. Усього в Центр надійшло 989 звернень, з яких 631 вже повністю вирішені. Решта звернень направлено до структурних підрозділів ОДА, територіальних органів місцевого самоврядування та інших центральних органів виконавчої влади відповідно до компетенції та знаходяться на стадії вирішення.

 

Центр допомоги учасникам АТО працює за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 1, каб. №101.

Версія для друку