Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України: Треба прибрати ґрунт, на якому проростає корупція

07 Жовтня 2015 • 06:42

Кіл-сть переглядів: 699

Під головуванням Президента відбулось Перше засідання Національної ради з питань антикорупційної політики. Глава держави закликав членів Нацради з питань антикорупційної політики активно включитися до роботи. «Від вас, від вашого «мозкового штурму» я чекаю пропозиції щодо визначення, актуалізації та вдосконалення антикорупційної стратегії; запобігання і протидії корупції в Україні», – наголосив Петро Порошенко.

 

За словами Глави держави, створення цієї Ради є одним з ключових зобов’язань, які взяла Україна під час обговорення умов для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.

 

Президент наголосив, що Національна рада з питань антикорупційної політики не задумувалася як каральний орган. «В боротьбі з корупцією потрібні не лише сила і воля, але й розум та інтелект. Антикорупційна реформа не зводиться лише до того, щоб «посадити хабарників». Вона включає багато складових. Це ще й запобігання корупційним правопорушенням, усунення можливостей і підстав брати хабарі», – зазначив Петро Порошенко.

 

Глава держави заявив, що очікує від членів Національної ради насамперед пропозицій превентивного характеру: «як звузити те поле, де сьогодні чиновники можуть брати хабарі або є спокуса дати хабар чиновнику». «Я впевнений в тому, що нам треба прибрати цей ґрунт, на якому проростає корупція», – підкреслив Президент.

 

Президент подякував лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву за згоду очолити Національну раду з питань антикорупційної політики.

 

1

 

Версія для друку