Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Обговорюємо нову стратегію. ФОТО

07 Жовтня 2015 • 09:27

Кіл-сть переглядів: 704

5 жовтня у м. Чернігові, за сприяння управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації, представники інститутів громадянського суспільства Житомирщини взяли участь у засіданні за круглим столом «Громадянське суспільство та держава: обговорення пропозицій щодо Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні». Регіональний круглий стіл проходив у рамках проекту ОБСЄ «Вдосконалення Національної стратегії громадянського суспільства в Україні» за підтримки Адміністрації Президента України.

 

Мета проекту – перегляд існуючої Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні щодо її законодавчого та інституційного вдосконалення на основі міжнародних стандартів та найкращих національних практик. Нова Стратегія визначатиме основні напрями та тенденції державної підтримки розвитку громадянського суспільства на період 2015-2020 років.

 

 Під час засідання за круглим столом було презентовано пропозиції до нової Стратегії експертів робочої групи проекту, створеної за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

 

Учасники заходу з Житомирської області активно долучилися до обговорення пропозицій експертів. Зокрема, Т. Герасимчук (МГО «Фонд співробітництва та ініціатив») запропонувала серед основних принципів державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства передбачити принцип плюралізму.

 

Д. Тимофієнко (Житомирський міський туристсько–спортивний клуб «ПОЛІССЯ») акцентував увагу на питанні щодо верховенства права.

 

І. Ржешніовецький (ГО «Житомирський інформаційно-консультативний центр») вважає за необхідне внести певні уточнення у нову Стратегію щодо публічного управління.

 

А. Близнюк (представник громадської гуманітарної ради при облдержадміністрації, доцент кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології ЖДУ ім. І. Франка) звернув увагу на роль соціальних мереж у розвитку громадянського суспільства. 

 

У виступах учасників заходу переважали думки, що реформи в Україні неможливо реалізувати без підтримки активного, розвинутого громадянського суспільства.

 

З презентаційними матеріалами круглого столу можна ознайомитися тут.

 

Проект Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні на період до 2020 року розміщено в розділі «Публічні консультації» на офіційному сайті облдержадміністрації.

 

Пропозиції та зауваження до проекту просимо надсилати в управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації на електронну адресу: dep_info@ukr.net.

Версія для друку