Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Володимир Гройсман: Зміни до Конституції України у частині децентралізації є «якісними»

07 Жовтня 2015 • 13:01

Кіл-сть переглядів: 715

Під час наради під головуванням Володимира Гройсмана за участю урядовців, представників громадських організацій та експертів, присвяченій актуальним питанням децентралізації влади, керівник Парламенту підкреслив, що зміни до Конституції України у частині децентралізації є «якісними», і наголосив на важливості подальшої реалізації конституційних змін у вигляді законодавчих актів.

 

І доручив упродовж найближчих трьох днів розробити календарний план розгляду першочергових законодавчих актів у частині децентралізації врядування.

 

«Потрібно ефективно передати невластиві державі повноваження на місця», – сказав Голова Верховної Ради.

 

 Володимир Гройсман запропонував розробити законопроект про службу в органах місцевого самоврядування, який, за його словами, «має стати взірцем для реформування усієї державної служби».

 

Зважаючи на необхідність вчасного формування місцевих бюджетів, керівник Парламенту звернувся до урядовців з проханням надати якнайшвидше контрольні показники Державного бюджету-2016, бо це сприятиме розрахунку субвенцій на підтримку об’єднаних територіальних громад.

 

«Ми дамо колосальний імпульс місцевому самоврядуванню», – сказав Володимир Гройсман.

 

Нагадаємо, що в Житомирській області створено 9 сільських, селищних, міських об’єднаних громад в Андрушівському, Баранівському, Володарсько-Волинському (Іршанська селищна рада, Новоборівська селищна рада), Житомирському, Народицькому, Радомишльському (Потіївська сільська рада, Вишевицька сільська рада ), Черняхівському районах. Нині в Україні існують 159 об’єднаних територіальних громад (об’єдналися 793 територіальні громади).

Версія для друку