Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Професійно-технічна освіта – забезпеченість роботою та заробітною платою

09 Жовтня 2015 • 10:50

Кіл-сть переглядів: 823

Сьогодні, 9 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута відвідав Житомирський професійний ліцей легкої промисловості.

У цьому закладі навчається 270 учнів. Відсоток працевлаштування випускників складає щороку близько 90-95 %.

Ярослав Лагута, звертаючись до учнів ліцею, зазначив: «Професійно-технічна освіта не менш важливіша за вищу. Людей із вищою освітою в Україні набагато більше, ніж у інших країнах. Натомість не вистачає саме робітничих кадрів. Освітня галузь у нашій державі зараз реформується таким чином, щоб кожен, хто іде навчатися, знав, що після закінчення навчального закладу він обов’язково буде працевлаштований. Ви обрали для себе правильний шлях, тому що сьогодні головними є професія, яка обіцяє робоче місце. Зі своєю освітою ви завжди будете забезпечені роботою та заробітною платою».

Заступник голови ОДА також наголосив на проблемах, які зараз існують в Україні з працевлаштуванням: «У межах своїх можливостей я особисто буду ініціювати зміни, щоб в усіх структурах неможливо було брати на роботу людей без відповідної освіти».

Від імені дружини Президента України Марини Порошенко Ярослав Лагута вручив подяку вишивальниці творчого колективу проекту «Рушник національної єдності» Олені Башинській за вагомий внесок у відродження народних традицій, культурний та духовний розвиток України.

«Рушник національної єдності – це більше, ніж витвір мистецтва. Це оберіг України, це символ національної єдності, сили та гідності нашого народу. Ваша творчість спрямована на пробудження у суспільстві почуття гордості за свою державу, розкриття глибини національних символів, формування атмосфери суспільної злагоди, сприяння духовному відродженню нації. Дякую за Вашу громадянську позицію та наполегливу працю на благо єднання і процвітання України», – зазначено у відзнаці.

Версія для друку