Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент України: Лише консолідація суспільства дозволить здолати зовнішнього ворога

12 Жовтня 2015 • 08:37

Кіл-сть переглядів: 773

Президент України у вчорашньому зверненні до українського народу прозвітував про дипломатичні та воєнні досягнення останнього часу та особливо наголосив на необхідності внутрішньої єдності та консолідації українців. «В той час, коли весь світ об’єднався навколо України, нам ще більше потрібна внутрішня єдність, бо лише консолідація суспільства дозволить здолати зовнішнього ворога. Тільки так – переможемо», – сказав Петро Порошенко.

 

Президент розповів, що вибори на Донбасі відбудуться лише за виконання Росією цілої низки умов.

 

За його словами, є спроба перекрутити результати його закордонних візитів, зокрема участь у зустрічі нормандської четвірки в Парижі.

 

“Найбільш промовистим результатом є тиша. Вперше за багато днів не стріляють навіть з пістолетів”, – сказав Порошенко.

“Для мене дні, коли не доповідають, що нема “двохсотих” – це свято”, – додав він.

 

Україна добилася від Росії зобов’язання не проводити псевдовибори в окупованих районах 18 жовтня та 1 листопада завдяки спільним скоординованим зусиллями з партнерами, передусім з Німеччиною, Францією та США.

 

Петро Порошенко зазначив, що необхідно забезпечити участь українських партій та відновлення на окупованих територіях повноцінного українського теле- та радіомовлення.

 

Втім, Президент акцентував увагу на тому, що «дехто з українських політиків і не приховує, що вони саме такого варіанту й прагнуть, тому й пропонують «оточити, заблокувати та ізолювати»: «Але це просте рішення, яке не потребує ані інтелекту, ані політичної волі на відновлення цілісності країни, ані дипломатичного хисту. Тому це не мій сценарій. І не сценарій більшості українців, які прагнуть і миру, і возз’єднання країни», – сказав Глава держави.

 

 

Версія для друку