Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Глава Уряду: Нам потрібен мир, і ми будемо боротися за мир

12 Жовтня 2015 • 08:43

Кіл-сть переглядів: 710

У телевізійній передачі “10 хвилин із прем’єр-міністром” Арсеній Яценюк нагадав про нову дату відзначення Дня Захисника України та розповів про долю української армії.

 

Прем’єр-міністр України    повідомив, що Кабінет Міністрів виділив 300 млн грн на покупку квартир учасникам АТО. Це кошти із дербюджету на закупівлю понад 700 квартир для учасників АТО, інвалідів та сімей загиблих воїнів.

 

“Кожен українець повною мірою відчуває повагу і гордість за наших воїнів. Офіцери, рядові – всі, хто служить Україні, повинні відчувати повагу і бажання допомогти з боку кожного управлінця і чиновника”, – підкреслив урядовець.

 

Глава Уряду нагадав, що Кабмін підняв зарплату учасникам АТО, створив систему пільг для них, їхніх сімей, систему реабілітації для тих, хто повернувся з зони бойових дій.

 

“З початку цього року військовослужбовці Збройних сил отримують додаткові виплати в якості винагороди за знищену військову техніку противника, успішне виконання бойових завдань, а також за безпосередню участь у бойових діях”, – підкреслив Глава Уряду.

 

«Ми будемо робити все, щоби їхня рука була твердою, а тил – захищеним. Країна творить своє військо, але і військо змінює країну. Захисники України стають її елітою. Їхня стійкість і відвага зміцнює державу», – підкреслив він.

 

Від імені Уряду Арсеній Яценюк подякував українським воїнам, які захищають наш народ: «Вічна шана нашим героям, які загинули за Україну».

 

«Вірю, Україна буде не просто боротися – вона виборе свою незалежність і державність. Нам потрібен мир, і ми будемо боротися за мир. Ми будемо боротися за кожен клаптик своєї землі, за кожного українця, який є заручником російської агресії на окупованих територіях в Донецьку, Луганську і в Криму. В 21-му столітті відновилося право сили. А за нами – сила правди», – сказав Арсеній Яценюк.

 

Довідково.

Житомирщина зайняла перше місце в Україні за рівнем придбання квартир учасникам АТО.

 

При Житомирській облдержадміністрації створено робочу групу, до участі у діяльності якої залучено представників громадських організацій, представників військовослужбовців, а також органів місцевого самоврядування.

 

Групою уточнюється інформація про кількість сімей, які потребують поліпшення житлових умов, а також їх склад та розмір житлової площі, яку вони потребують. Робочою групою було визначено 62 сімей (51 сім’я загиблих військовослужбовців, 2 – інваліди І групи та 10 – інваліди ІІ групи), які першочергово потребують забезпечення житлом. 

 

Станом на 05 жовтня придбано 27 квартир в:

 м. Житомирі – 3 квартири;

м. Бердичеві – 4 квартири;

м. Коростені – 2 квартири;

м. Новограді-Волинському – 12 квартир;

м. Овручі – 4 квартири;

м. Андрушівці – 1 квартира;

с. Висока Піч – 1 квартира

 

Версія для друку