Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина відзначає День захисника України. ФОТО

14 Жовтня 2015 • 13:07

Кіл-сть переглядів: 957

Сьогодні, 14 жовтня 2015 року, в перший День захисника України, у Житомирі вітали справжніх захисників – учасників АТО, їх родин, волонтерів, усіх, хто докладає зусиль, захищаючи Україну.

 

Урочистості з нагоди свята цього дня розпочалися у Житомирському облмуздрамтеатрі спільним виконанням Гімну акапельно за участю всіх присутніх.

 

Військових привітали заступник командира Житомирського військового гарнізону полковник Станіслав Павлушенко, голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, в.о. міського голови Любов Цимбалюк та народний депутат України Борислав Розенблат.

«Виклики, що постали перед Україною півтора роки тому, народили нове покоління Героїв. Це свято справжніх лицарів світла, ангелів-охоронців України, її суверенітету, незалежності і територіальної цілісності. В цей день ми вшановуємо наших захисників. А український захисник – це весь український народ, який в об’єднавши всі зусилля обороняє свою державу. Захист в Україні – це праця волонтерів, медиків, військових,  матерів та дружин та дітей, які вдома тримають надійний тил», – сказав Сергій Машковський.

 

Учасники заходу вшанували 202 загиблих наших земляків хвилиною мовчання.

 

Військовослужбовці отримали високі державні нагороди, грамоти облдержадміністрації, обласної та виконавчого комітету міської ради. Нагороди військовослужбовців, які зараз беруть участь в АТО, отримували їхні рідні та близькі.

 

Для учасників заходу під гаслом «Сила нескорених» прозвучала концертна програма, по завершенні якої всі пройшли святковою ходою до майдану ім. С.П. Корольова.

 

Під звуки військового оркестру колона підійшла до стели Героїв Небесної Сотні вшанувати загиблих та покласти квіти.

 

Привітав житомирян та гостей міста зі святом заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута: «Захисники України подарували нам можливість сьогодні насолоджуватися мирним небом, будувати плани на майбутнє, виховувати нове покоління і розбудовувати державу. Дуже приємно, що на сьогоднішньому святі дуже багато дітей, тому що патріотизм і любов до Батьківщини ми маємо плекати змалечку. Бажаю усім нам миру, щоб наші захисники поверталися додому живими і здоровими».

Версія для друку