Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Прем’єр-міністр України ініціює створення посади віце-прем’єра з питань мобілізації

15 Жовтня 2015 • 06:34

Кіл-сть переглядів: 858

У cереду, 14 жовтня, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з керівним складом Головного управління Національної гвардії України.

 

Прем’єр-міністр висловив думку, що в Кабінеті міністрів України має з’явитись посада віце-прем’єр-міністра України, який би опікувався координацією діяльності всіх підрозділів по забезпеченню як мобілізації та і демобілізації, а також реабілітації.

 

Глава Уряду підкреслив, що формально за питання реабілітації українських військовослужбовців «відповідають всі і ніхто»: «В Міністерстві оборони – свої, в Міністерстві охорони здоров’я – свої, в Нацгвардії, Міністерстві соціальної політики».

 

«Ми його призначимо або спеціальним Урядовим уповноваженим, або, якщо отримаємо підтримку Парламенту, – Віце-прем’єр-міністром з цього питання», – підкреслив Глава Уряду.

 

Він також доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову спільно із Збройними силами України створити конкурсну комісію і запропонувати кандидатів на посаду координатора всіх відомств щодо долі кожного військовослужбовця, який працюватиме в уряді.

 

“Кого треба реабілітувати, кого треба вилікувати, де є проблеми в сім’ї. Ми його зробимо або спеціальним урядовим уповноваженим. А якщо отримаємо підтримку парламенту, то призначимо його віце-прем’єр-міністром з цього питання”, – додав Арсеній Яценюк.

 

Він також нагадав, що уряд виділив 50 млн грн для забезпечення психологічної реабілітації воїнів АТО.

Версія для друку