Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Президент закликав посилити покарання за підкуп голосів виборців

19 Жовтня 2015 • 06:22

Кіл-сть переглядів: 613

Вчора, 18 жовтня, в інтерв’ю українським телеканалам Президент України Петро Порошенко закликав коаліцію внести зміни до виборчого законодавства щодо підвищення відповідальності за підкуп виборців. “Я закликаю коаліцію щодо внесення змін до виборчого законодавства щодо підвищення відповідальності за факт підкупу”, – заявив Порошенко. Нажаль, сказав Глава держави, ця ініціатива щодо зняття з виборів поки що не знайшла підтримки, передбачаються більш м’які форми реагування.

 

Глава держави акцентував увагу на тому, що він, як політик,  вважає, що політичні сили мають нести відповідальність за дії попередньої влади у формі неучасті у виборів. Однак, наголосив Президент, не можна такими діями дати підстави агресору говорити про утиски прав російськомовного населення та використати це на свою користь. «Тому нам треба дуже відповідально ставитись до дотримання Закону, в тому числі – щодо місцевих виборів», – заявив Петро Порошенко.

 

Президент також закликав виборців створити проукраїнську проевроепейскую коаліцію “у кожній місцевій раді”.

 

“Створення проукраїнської коаліції всередині України, створення на рівні кожної місцевої ради проукраїнської коаліції, яка допомагає консолідувати і суспільство, і державу – це зараз найважливіше завдання не лише політичних сил, але і на всіх виборців”, – сказав Порошенко.

 

 

Версія для друку