Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Представники ЗС США та Британії ознайомилися із етапами підготовки крилатих-піхотинців. ФОТО

21 Жовтня 2015 • 07:14

Кіл-сть переглядів: 767

На базі Навчального центру Високомобільних десантних військ Збройних Сил України,що  на Житомирщині, пройшла робоча зустріч посадових осіб Командування ВДВ ЗС України та Навчального центру на чолі із заступником командувача полковником Володимиром Івановим з делегацією Збройних Сил Сполучених Штатів Америки та Збройних Сил Великої Британії.

Під час брифінгу начальник Навчального центру ВДВ підполковник Святослав Щербина поділився досвідом підготовки особового складу. Крім цього, полковник доповів про досягнення в зборі, аналізі та опрацюванні нових навчальних методик, заснованих на передовому досвіді офіцерсько-сержантського інструкторського складу центру, здобутого з зоні проведення АТО. В ході брифінгу обговорили перспективи подальшої співпраці вже у розширеному міжнародному форматі, із залученням представників Збройних Сил Сполучених Штатів Америки.

На загальновійськовому полігоні ВДВ делегація  ознайомилася з матеріально-технічною базою, спостерігала за деякими етапами навчання, тренування та бойового злагодження як мобілізованих «крилатих піхотинців», так і військовослужбовців – контрактників бригад ВДВ.

В ході зустрічі гості розповіли про свій досвід побудови навчально-тренувальних циклів на полігонах своїх країн, систему й методологію підготовки.

Версія для друку