Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Стартував конкурс щорічної премії Президента «Українська книжка року»

22 Жовтня 2015 • 11:00

Кіл-сть переглядів: 907

На здобуття щорічної премії Президента України «Українська книжка року» вже розпочалася реєстрація заявок учасників. Повідомлення про участь у конкурсі приймаються до 15 листопада цього року разом із виданням, що висувається на здобуття премії – відповідно до Положення про щорічну премію Президента України «Українська книжка року», затвердженого Указом Президента України.
 
Премія присуджується в таких номінаціях:
– за видатні досягнення у галузі художньої літератури – книжковому виданню творів класичної або сучасної української прози, поезії, українських перекладів художньої літератури;
– за вагомий внесок у розвиток українознавства – книжковому виданню творів, які формують знання про Україну, її народ, історію, культуру, науку, довідковому, енциклопедичному, краєзнавчому або картографічному виданню, виданню іншого твору україністики;
– за сприяння у вихованні підростаючого покоління – книжковому виданню творів дитячої літератури, посібнику або підручнику для дошкільників, учнів чи студентів.

На здобуття премії висуваються книжкові видання українською мовою, видані в Україні протягом останніх трьох років, але не пізніш як за півроку до їх висунення на здобуття премії.

Видання-учасники щорічного конкурсу мають бути довершені за змістом та мати високий естетичний, художній та поліграфічний рівень.

Заявку та два примірники видання з поміткою «Щорічна премія Президента України «Українська книжка року» можна надсилати до Держкомтелерадіо України за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.

 Більше інформації можна дізнатися за контактним телефоном 044-278-87-56.

Версія для друку