Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Житомирщина долучилася до всеукраїнської акції «З Луганщиною разом!»

22 Жовтня 2015 • 13:33

Кіл-сть переглядів: 1 004

Сьогодні, 22 жовтня, учні області приїхали до КПНЗ «Житомирський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді», щоб передати допомогу школярам Луганська у рамках проекту «З Луганщиною разом». Благодійний проект реалізовано за підтримки управління освіти Житомирської ОДА.

 

Діти з Житомирщини майже 2 місяці збирали канцелярське приладдя (зошити, олівці, ручки, щоденники, альбоми тощо), яке буде доставлене до навчальних закладів Луганщини.

 

У передачі допомоги взяли участь заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник начальника управління освіти ОДА Ольга Липовецька, Радник Міністра соціальної політики з питань внутрішньо переміщених осіб в Житомирській області Максим Свірський.

 

Нині у 315 загальноосвітніх навчальних закладах, розташованих на території Луганської області, підконтрольній українській владі, навчаються 58 тис. учнів. Для забезпечення навчального процесу їм не вистачає навчальної та художньої дитячої літератури, канцелярського приладдя. Житомирщина систематично надає допомогу жителям східної області у рамках підписаного меморандуму про співпрацю і вчергове долучилася до благодійної справи.

 

«Дуже приємно відчувати, що сьогодні волонтером є кожен житель Житомирської області, незалежно від посади, роду занять та навіть віку. Це говорить про те, що Україна єдина. А спілкуючись з дітьми переселенців та нашої області, розумієш, що дитинство не має меж та територій. Коли сьогодні наші діти проявляють бажання допомогти дітям з інших областей, можемо бути впевненими, що майбутнє країни в надійних руках», – зазначив Ярослав Лагута.

 

Частину допомоги для дітей з Луганської області райони Житомирщини вже передали через своїх волонтерів. Сьогоднішню канцелярію житомирська волонтерка Юлія Толмачова відвезе разом з іншою допомогою на початку наступного тижня.

 

1

 

2

 

3

 

4

 

5

Версія для друку