Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

СБУ провела рейд проти підпільних копачів бурштину

24 Жовтня 2015 • 17:25

Кіл-сть переглядів: 981

У Олевському районі Житомирщини Служба безпеки України спільно з міліцією, Національною гвардією, екологічною інспекцією, прикордонниками та працівниками управління лісового і мисливського господарства провели спільний рейд проти підпільних копачів бурштину.

Поблизу села Шебедиха правоохоронці затримали чотири автомобілі з оптовими скупниками «сонячного каміння». Під час огляду у них вилучено більше шести кілограмів бурштину, знаряддя для прийому-скупки, дві водяні помпи кустарного виробництва, електрогенератор, пожежні рукави та інше приладдя для вимивання породи. Скупників доставлено до райвідділу міліції. Рол це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області.

Поблизу цього ж села правоохоронці припинили діяльність ще однієї групи копачів. Зловмисники розпочали розробку родовища за допомогою екскаватора. Помітивши рейдову групу, «старателі» втекли в ліс, покинувши на екскаватор та ішне знаряддя.

За матеріалами Управління СБ України в Житомирській області відкрито три кримінальні провадження за ч. 2 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Тривають досудові розслідування.

 

 

 

 

Версія для друку