Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

«Крилаті піхотинці» виконують завдання поблизу окупованого Криму

03 Листопада 2015 • 07:19

Кіл-сть переглядів: 860

Головне завдання для українських десантників, це — недопущення можливого прориву російських окупаційних збройних сил з кримського напрямку в мирну Україну, стримати наступ до підходу головних сил.

Особовий склад підрозділів 25 повітряно-десантної бригади Високомобільних десантних військ Збройних Сил України продовжує виконувати завдання на південних рубежах нашої держави. Зокрема, на блокпосту  в районі населеного пункту, що поблизу окупованого півострова Крим.

Військовослужбовці повітряно-десантної бригади, у вільний від бойових завдань період, постійно вдосконалюють свою майстерність та вишкіл. Щоденно на визначених місцях розташування проводяться практичні заняття із ведення оборонного бою, елементи відбиття ворожих сил тощо.

Крім того, при потребі,  «Крилаті піхотинці» оглядають автівки з метою недопущення провозу на материкову частину України зброї, вибухових речовин та контрабанди.

За словами командира підрозділу, більшість десантників — учасники АТО. Саме вони стали професійними інструкторами для мобілізованих військовиків, які поповнили лави бригади ВДВ та не брали участь в бойових діях.

Версія для друку