Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Новоборівська селищна рада – переможець конкурсу «Кращі практики місцевого самоврядування» – 2015

05 Листопада 2015 • 09:54

Кіл-сть переглядів: 830

Новоборівська селищна рада Володарсько-Волинського району (селищний голова Григорій Рудюк) виборола почесне перше місце у щорічному конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування», за підсумками 2015 року, у напрямку «Енергозбереження та енергоефективність» з-поміж 19 сільських та селищних рад України, які представили свої заявки у цій тематиці.

«Співробітництво громад в організації місцевої пожежної охорони смт Нова Борова» – таку назву мав проект від Новоборівської селищної ради. У рамках його реалізації вдалося повністю оновити занедбане приміщення пожежної охорони в селищі, придбати сучасне обладнання та автотехніку. При цьому з місцевих бюджетів на реалізацію такої корисної ініціативи залучено не було.

Щорічний конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» проводиться в Україні з 2012 року. Його мета – відібрати, відзначити та поширити кращі проекти і програми органів місцевого самоврядування у напрямку соціально-економічного розвитку територій, які вже були реалізовані на практиці.

Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку Україна підтримує з 2012 року. Упродовж перших двох років (2012-2013) конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування» впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні». Останні два роки організатором конкурсу є  Є Мінрегіонбуд.

Цього року на участь конкурсі подано 98 заявок. Переможцями стали 19 сільських, селищних та міських рад. Оцінювання проектів проводили провідні експерти Ради Європи та інші партнери.

Церемонія вручення нагород відбулася наприкінці жовтня.

Переможців привітав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода.

Вручаючи високі нагороди, В’ячеслав Негода зауважив, що конкурс потрібно проводити щорічно, і це стане хорошою традицією для муніципальної спільноти. Він також висловив упевненість, що в наступному році серед конкурсантів будуть кращі практики об’єднаних територіальних громад,
 

Версія для друку