Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Міжнародний проект підтримки сімей учасників АТО в дії

05 Листопада 2015 • 18:35

Кіл-сть переглядів: 924

Завдяки співпраці Центру соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи з британською благодійною організацією «Chernobyl Children’s Lifeline» втілюються в життя чимало проектів.

 Один із таких проектів – підтримка малозабезпечених сімей м. Коростеня та Коростенського району. У зв’язку з тим, що ЦСПР населення знаходиться в підпорядкуванні Державної служби в справах ветеранів війни та учасників АТО з січня 2015,  саме зараз цей проект за ініціативи Центру направлений для підтримки сімей учасників АТО. У жовтні з дружнім візитом на  Житомирщині перебувала Сара Дей – представник благодійної організації Великобританії, філії Ашфорд та Ромни Марш. З 2010 року вона підтримує коростенську громаду та надає всебічну допомогу. На даний час фінансову допомогу отримуватимуть чотири сім’ї учасників АТО.

У вересні після вивчення працівниками установи та партнерами з Великобританії побутово-житлових умов багатодітної сім’ї учасника АТО з  с.Поліське було вирішено придбати спальний гарнітур для дітей дошкільного віку. У жовтні цей задум був реалізований – діти отримали комфортні ліжечка для сну та відпочинку.

 

 Центр соціально-психологічної реабілітації населення та його інформування з питань подолання наслідків Чорнобильської катастрофи перейнявся долею сім’ї полоненого військовослужбовця. Після довготривалого перебування в полоні, визволення, поранення, багаточисленних операцій сім’я втратила годувальника. Молода дружина залишилася  з маленькою дитиною на руках у віддаленому селі.  Відвідавши її у вересні, Центр знайшов спосіб, у який можна їй допомогти, – сплатити навчання на отримання прав водія на автомобіль, який залишився після смерті її чоловіка. Спеціалісти ЦСПР населення разом з нашими партнерами відвідали школу ДОСААФ,  де не тільки отримали детальну інформацію про умови, термін та оплату навчання, а й мали змогу поспілкуватися з спеціалістами закладу та ознайомитися із матеріально-технічною базою. Тепер молода жінка проходить навчання при ДОСААФ.

 

Версія для друку