Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Центр допомоги учасникам АТО в Коростені

06 Листопада 2015 • 16:02

Кіл-сть переглядів: 1 239

Центр допомоги учасникам АТО продовжує здійснювати виїзні прийоми. Сьогодні, 6 листопада, відбувся перший виїзний прийом до районного центру області – м. Коростеня. Всі учасники антитерористичної операції та сім’ї загиблих Коростенщини були запрошені на цю зустріч.

Для надання присутнім інформації про права учасників АТО приїхали спеціалісти Центру, волонтери, представники влади, відповідних управлінь.

Заступник начальник управління праці та соціального населення Коростенської РДА  Тетяна Дідківська розповіла про захист демобілізованих учасників АТО. Вона зазначила, що з кожним учасником антитерористичної операції опрацьовано питання щодо призначення житлової субсидії, враховуючи внесені зміни до нормативних актів. Тетяна Дідківська повідомила про те, що на належному рівні організована робота щодо оформлення «соціальних паспортів» на демобілізованих учасників АТО та членів сімей загиблих під час проведення антитерористичної операції військовослужбовців. Станом на сьогодні складено 113 таких паспортів, з яких: на родини загиблих – 12, демобілізованих – 101. Оформлення «соціальних паспортів» передбачає вивчення нагальних потреб учасників АТО та сприяння у їх вирішенні з дотриманням вимог чинного законодавства України. Відповідно до цих «паспортів» потребу у виділенні земельної ділянки має 65 демобілізованих, потребу у забезпеченні житлом – 56 учасників АТО, з них одному придбано житло та 8 осіб перебувають на черзі за зареєстрованим місцем проживання.

З метою вшанування пам’яті про загиблих військовослужбовців в зоні АТО, в Коростенському районі відкрито меморіальні дошки, встановлені пам’ятні знаки. В навчальних закладах створюються «загони милосердя», які відвідуватимуть родини, що потребують підтримки.

З метою підвищення соціального захисту учасників АТО та сімей загиблих військовослужбовців на сході країни, рішенням 38 сесії шостого скликання Коростенської районної ради прийнята «Районна Програма соціального захисту військовослужбовців-учасників АТО, членів сімей загиблих учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб, які прибули в Коростенський район на 2015 рік».

Вікторія Мельниченко, секретар Центру, розповіла присутнім про роботу Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації, про благодійний довгостроковий проект «Друг Героя», створений для реабілітації бійців та ветеранів із психологічними травмами, спричинені війною, за допомогою службових собак. Також було презентовано роздаткові матеріали для військовослужбовців із зазначенням переліку документів необхідних для:
– надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям, які отримали поранення та захворювання в ході проведення антитерористичної операції;
– надання одноразової грошової допомоги сім’ям мобілізованих військовослужбовців;
– оформлення земельної ділянки тощо.

Людмила Кобернік, голова Громадської організації «Національно-культурного товариства ромів» «Романо Кхам», розповіла про безоплатну первинну та вторинну юридичну допомогу, а про роботу Центру соціально-психологічної реабілітації населення в м. Коростені проінформувала спеціаліст Центру Віра Гис.

Голова районної державної адміністрації Сергій Дмитрук та секретар Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації Вікторія Мельниченко відповіли на всі запитання бійців, надали необхідну інформацію та взяли на контроль питання, які потребують додаткового вивчення.

Версія для друку